fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUlcinjski ugostitelji morali da povećaju cijene

Ulcinjski ugostitelji morali da povećaju cijene

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – Opština Ulcinj je turističku sezonu dočekala sa znatno povećanim cijenama usluga prije svega u ugostiteljskom i plažnom sektoru, saopštili su ugostitelji iz tog grada.

Oni su dodali da su na to bili prinuđeni zbog povećanja cijena Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, ali da je Ulcinj i dalje najjeftiniji primorski grad.

Predsjednik Udruženja zakupaca plaža, Prelja Škrelja rekao je Radiju Crne Gore da su dovedeni pred svršen čin.

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom podiglo je cijene zakupa plaža oko 50 odsto. Dakle, na ovaj nepopularan potez smo naprosto prinuđeni. To konkretno znači da ležaljke i suncobrani u sezoni na ulcinjskim kupalištima neće više biti šest, sedam ili osam EUR, nego veće 15 do 20 odsto, koliko smo povećali i cijene hrane”, naveo je Škrelja.

Gosti u Ulcinju od ponedjeljka moraju prvi put da plaćaju i parking, jer do ovog ljeta u najjužnijoj crnogorskoj opštini nije bilo ni pauka, ni agencije za parking, koja će, kako se očekuje, uticati na to da se ne stvaraju gužve u saobraćaju.

Prema riječima ugostitelja, najveće gužve se stvaraju na graničnom prelazu Sukobin, sa albanske strane, gdje se prema nihovim trvdnjama, gosti zadržavaju i po nekoliko sati zbog čega često na kraju i odustanu od Ulcinja.

Prema zvaničnim podacima lokalne Turističke organizacije (TO), Ulcinj je bolje posjećen nego u isto vrijeme prošle godine.

“Trenutno u Ulcinju boravi skoro deset hiljada registrovanih gostiju, od kojih 9,54 hiljade stranih, a 448 domaćih gostiju. U privatnom sektoru je smješteno 5,12 hiljada, u hotelima 4,18 hiljada, u kampovima 409, a u odmaralištima 285 turista”, rekli su iz TO.

Najčitanije