fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUlažu se napori da se ublaže neminovne posljedice pandemije

Ulažu se napori da se ublaže neminovne posljedice pandemije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Institucije države koordinisanim djelovanjem ulažu napore da ublaže neminovne posljedice pandemije po privredu i standard građana i vode izazovnu borbu za očuvanje ekonomske stabilnosti i radnih mjesta, ocijenio je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

On je, u čestitki povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada, kazao da se značajni praznik za istoriju radničkog pokreta i ostvarivanje prava na dostojanstveni rad, ove godine obilježava u vrijeme globalne borbe protiv koronavirusa.

„Zajedno sa uspješnim mjerama za odbranu javnog zdravlja, vodimo jednako izazovnu borbu za očuvanje ekonomske stabilnosti i radnih mjesta“, naveo je Brajović u čestitki.

On je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Skupštine, kazao da su dosadašnjim i planiranim mjerama učinjeni značajni koraci na obezbjeđivanju socijalne sigurnosti, a solidarnom preraspodjelom tereta, država je i na tom polju još jednom pokazala visoki stepen društvene odgovornosti.

„Iako je pred nama vrijeme koje će zahtijevati još više strpljenja, napornog rada i međusobnog razumijevanja, uvjeren sam da treba da budemo optimisti“, rekao je Brajović.

To izazovno vrijeme pokazalo je ne samo prijeko potrebnu disciplinu cijelog društva, solidarnost i veće uzajamno povjerenje, već je stvorilo mogućnosti za nove poslovne inicijative.

„Moramo biti njihova snažna potpora, u interesu modernizacije poslovnog ambijenta, kvalitetnijeg života građana i daljeg sveukupnog razvoja Crne Gore. Čestitam Prvi maj – Međunarodni praznik rada“, zaključio je Brajović.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...