fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUhapšen osumnjičeni za utaju poreza i doprinosa

Uhapšen osumnjičeni za utaju poreza i doprinosa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru protiv pojedinca i preduzeća koji se sumnjiče za utaju poreza i doprinosa u iznosu od 74,32 hiljade EUR.

„Naime, to krivično djelo na teret se stavlja R.M. (38) iz Albanije, sa boravkom u Budvi i preduzeću koji je u njegovom vlasništvu“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije je saopšteno da se sumnja da je R.M. kao odgovorno lice i izvršni direktor te osumnjičene firme počinio krivično djelo na način što je kontinuirano tokom 2019. i 2020. godine, postupajući u ime i za račun te kompanije, 11 faktura ispostavljenih drugoj kompaniji, nije prikazao u računovodstvenoj evidenciji, niti ih je iskazao u poreskim prijavama, a sve, kako se sumnja, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi.

„Na taj način je po osnovu neiskazanog izlaznog poreza na dodatu vrijednost (PDV) u iznosu od 52,02 hiljade EUR i poreza na dobit preduzeća u iznosu od 22,3 hiljade EUR, ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 74,32 hiljade EUR, na štetu budžeta Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

R.M. je lišen slobode na graničnom prelazu Božaj prilikom pokušaja izlaska iz Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije