fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUgovorena gradnja Centra za posjetioce na Bistrici

Ugovorena gradnja Centra za posjetioce na Bistrici

Bijelo Polje, (MINA-BUSINESS) – Uprava javnih radova je, u okviru projekta valorizacije Đalovića pećine, potpisala ugovor o izradi glavnog projekta, izgradnji i opremanju Centra za posjetioce na obali rijeke Bistrice u Bijelom Polju, po sistemu ‘projektuj i izgradi’.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću saopšteno je da vrijednost investicije, koju će iz kapitalnog budžeta finansirati Vlada, iznosi 893 hiljade EUR, a posao je u postupku javne nabavke dodijeljen podgoričkom preduzeću Permonte.

Rok za izradu glavnog projekta je 90 dana od potpisivanja ugovora, a za završetak građevinskih radova 240 dana od uvođenja izvođača u posao.

Iz Vlade su kazali da je Centar za posjetioce sa pratećim sadržajima i parkingom dio projekta valorizacije Đalovića pećine, jednog od najvećih građevinskih poduhvata u oblasti turizma u Crnoj Gori, vrijednog oko 18 miliona EUR.

Planiran je na lokaciji površine 12 hiljada metara kvadratnih, a sam objekat će se prostirati na 500 kvadrata.

“Centar će sadržati restoran, info-pult sa suvenirnicom, muzejsko-izložbeni prostor, salu za prezentacije, ambulantu, servis za izdavanje opreme, kao i administrativni blok za zaposlene”, dodaje se u saopštenju.

Objekat će se, kako su objasnili iz Vlade, nalaziti pored puta od naselja Bistrica prema Manastiru Podvrh, čija je izgradnja u toku, a planiran je tako da bude usklađen sa prirodnim okruženjem.

Pored njega biće izgrađen parking sa 42 mjesta za automobile, posebnim mjestima za automobile, motocikle, bicikle, kao i za potrebe osoba smanjenje pokretljivosti.

“Predviđen je i prostor za avanturistički park i šetalište uz rijeku, koje će biti spojeno sa novim mostom na Bistrici. Za potrebe izgradnje vizitoring centra planirana je regulacija rijeke Bistrice”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije