fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU TO Bar očekuju rekordnu ljetnju sezonu

U TO Bar očekuju rekordnu ljetnju sezonu

Bar, (MINA-BUSINESS) – U Turističkoj organizaciji (TO) Bar očekuju rekordnu ljetnju sezonu, saopštili su njeni predstavnici i dodali da je struktura gostiju raznovrsna, ali da prednjače Rusi.

Vršilac dužnosti direktora TO Bar, Ivan Kovač, kazao je da ne kriju zadovoljstvo što su uspješno počeli sezonu, a tome svjedoče pozitivni podaci o naplati boravišne takse.

“Od početka godine do početka jula, naplatili smo 204,16 hiljada EUR. U odnosu na 2019, koja služi kao reper za sve ostale godine, 32 odsto je veća naplata. Do kraja jula imali smo 30,59 hiljada gostiju. Osim toga, imali smo 449,03 hiljade noćenja. To je duplo više u odnosu na prethodnu godinu”, rekao je Kovač agenciji Mediabiro.

I hotelski smještaj bilježi sjajne rezulate, čak 3,7 puta je više gostiju nego prošle godine.

Struktura gostiju je takođe raznovrsna. Prednjače Rusi sa osam hiljada, zatim Srbija sa 5,9 hiljada, Bosna i Hercegovina sa 3,17 hiljada turista. Slijede Ukrajina, Poljska, Njemačka, Kosovo, Bjelorusija, Turska.

Nakon uspješne serije koncerata u prethodnom periodu, TO Bar nastavlja sa organizacijom zabavno-umjetničkog programa.

Povodom predstojećeg praznika Dana državnosti, Kovač je najavio da će Barani i turisti imati priliku da na šetalištu kralja Nikole uživaju u nastupu Marka Luisa, Barcelona Gipsy Balkan orchestra i di-džeja After Affair-a.

Tradicionalna manifestacija ,Ljeto sa zvijezdama održaće se u subotu, a učesnici programa su pjevači Danijel Alibabić i Dženan Lončarević.

“Svake naredne subote, u večernjim satima, organizovaćemo po jedan koncert. Kao završnica, 13. avgusta očekuje nas veliki koncert Tonija Cetinjskog, kojeg će pratiti naši lokalni bendovi Akademija i grupa Grim” naveo je Kovač.

Kada je riječ o manifestacijama, u planu je organizacija Spičanske, Šušanjske i noći Dobre vode.

Redizajnirani sajt bar.travel sa mnoštvo korisnih informacija, preko 90 tipskih fotografija i novom planinarskom mapom, ove sezone olakšava boravak turistima u gradu.

Kovač je dodao da se trenutno radi na izradi brošure koja će biti posvećena aktivnom odmoru, a sve interesantne detalje posjetioci će moći da pročitaju na preko 52 strane.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije