fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU srijedu promocija knjige Nikole Fabrisa

U srijedu promocija knjige Nikole Fabrisa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svečana promocija knjige Makroekonomski model razvoja Crne Gore: izazovi, zablude i ostvarenja, viceguvernera Centralne banke (CBCG), Nikole Fabrisa, biće organizovana u srijedu.

Iz CBCG je najavljeno da će promocija biti organizovana u 12 sati u prostorijama CBCG u zgradi ZOP-a, u ulici Novaka Miloševa bb.

O knjizi, čiji je izdavač CBCG, govoriće guverner Radoje Žugić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Nikola Milović i izvršni direktor CBCG Radoica Luburić.

“U monografiji Makroekonomski model razvoja Crne Gore, koja je nastala kao rezultat 15-ogodišnjeg naučnoistraživačkog i praktičnog rada autora, analiziraju se faktori koji su uticali na ekonomski rast i razvoj Crne Gore od Drugog svjetskog rata do danas, ali ukazuje i na buduće korake koje bi trebalo preduzeti kako bi se ostvario dugoročan održivi razvoj i povećao standard građana“, kazali su iz CBCG.

U knjizi je, između ostalog, data sveobuhvatna finansijska analiza ključnih sektora privrede Crne Gore: industrije, poljoprivrede i turizma.

„U tom svojevrsnom ekonomskom vodiču, autor se obraća ne samo stručnoj, već i široj javnosti, upoznajući ih sa mnogobrojnim statističkim podacima koji oslikavaju ekonomski razvoj Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije