fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU ponedjeljak o izmjenama Zakona o unutrašnjoj trgovini

U ponedjeljak o izmjenama Zakona o unutrašnjoj trgovini

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor Udruženja trgovine Privredne komore (PKCG) u ponedjeljak će, na vanrednoj sjednici, razmatrati najavljene izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim bi se omogućio rad nedjeljom preduzetnicima i mikro preduzećima tokom sezone.

Iz PKCG su u petak ocijenili da će najavljena selektivna primjena odredbe o neradnoj nedjelji diskriminisati značajan broj preduzeća i zaposlenih.

Oni su najavili da će zbog toga, u najkraćem roku, održati vanrednu sjednicu Odbora Udruženja trgovine, koji će zauzeti jasan stav po tom pitanju, zasnovan na principu neselektivnosti i zaštiti interesa svih privrednika iz tog sektora.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja u četvrtak je saopšteno da su socijalni partneri postigli dogovor da se izmijeni Zakon o unutrašnjoj trgovini, kako bi se omogućio rad nedjeljom preduzetnicima i mikro preduzećima tokom sezone.

Oni su kazali da je dogovoreno da se pristupi izmjenama zakona imajući u vidu da 90,5 odsto crnogorske privrede čine mikro preduzeća.

„Te izmjene bi omogućile rad nedjeljom preduzetnicima i mikro preduzećima za potrebe ljetnje i zimske turističke sezone, čime bi se zajedničkim snagama podstakla ekonomska aktivnost koja je značajno oslabljenja usljed koronakrize“, objasnili su iz Ministarstva.

Najčitanije