fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU petak i subotu salon MonteVino

U petak i subotu salon MonteVino

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalno udruženje sommeliera i Vinska akademija Crne Gore organizovaće u petak i subotu u podgoričkom hotelu Hilton salon vina MonteVino 2022.

“Kao događaj koji već cijelu deceniju kreira vinsku scenu u Crnoj Gori, salon vina MonteVino je najznačajnija vinska manifestacija u Crnoj Gori. Podgorica će ponovo biti epicentar balkanske vinske scene. Veliki akcenat je dat promociji domaćih vinarija te njihovim koracima ka pozicioniranju na tržištu”, navodi se u saopštenju Nacionalnog udruženja sommeliera.

Oni su dodali da su sve bitne domaće vinarije biti prisutne na salonu.

Cilj MonteVina je da na jednom mjestu okupi svi relevantne činioce vinske scene, te da je međusobnim kontaktima unaprijedi.

“Nije zanemarljiv ni uticaj na vinsku kulturu, jer na jednom mjestu posjetioci imaju priliku da se susretnu sa 138 vinarija, degustiraju blizu 800 vinskih etiketa iz cijelog svijeta, a na ovogodišnjem salonu biće i 85 premijera. Ukratko, prvi kontakt sa vinima koji će obilježiti ovogodišnju ponudu u ljetnjoj turističkoj sezoni desiće se na salonu MonteVino 2022”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije