fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Luci Bar u toku montaža nove mobilne dizalice

U Luci Bar u toku montaža nove mobilne dizalice

Bar, (MINA-BUSINESS) – U Luci Bar u toku je montaža nove mobilne dizalice, koja bi trebalo značajno da unaprijedi tehnologiju rada u tom preduzeću, kako bi se povećao nivo konkurentnosti na tržištu lučkih usluga.

Nakon duge i prilično složene procedure, koja je formalno započela u decembru prošle godine, prije desetak dana je dopremljena savremena mobilna dizalica, LHM 420, čija je montaža u toku.

Zamjenik direktora Luke Bar, Deda Đelović, kazao je za Radio Bar i Bar info, da je mobilna dizalica nabavljena od njemačke firme Liebherr, jedne od vodećih svjetskih proizvođača lučke i druge opreme.

“Ako dodamo i neke priključke koji su za dizalicu kupljeni i dopremljeni istim brodom, ukupna vrijednost ove investicije je 3,75 miliona”, kazao je Đelović.

On je saopštio da je jedan od ključnih razloga nabavke mobilne dizalice stalna potreba da kontinuirano unaprjeđuju tehnologiju rada i na taj način povećavaju nivo konkurentnosti na tržištu lučkih usluga.

“Osnovna svrha dizalice biće rad sa različitim vrstama tereta, a njene karakteristike i njen najviši nivo fleksibilnosti omogućavaju da veoma uspješno može da se koristi, kako za suve i rasute terete, tako i za kontejnere, generalne i bilo koju drugu vrstu tereta”, objasnio je Đelović.

Komplikovanu montažu elemenata obavljaju kvalifikovani predstavnici iz njemačke fabrike Liebherr.

“Radi se o vrlo složenom procesu, ali imamo sreću da smo u poslovnoj saradnji sa vrhunskom firmom, koja daje garanciju da će to biti realizovano baš onako kako treba i u rokovima koji su ugovoreni”, rekao je Đelović i dodao da bi montaža trebalo da bude završena u narednih desetak dana.

On je optimističan i kada je riječ o ovogodišnjem poslovanju Luke Bar, uprkos specifičnim okolnostima.

“Sa nivoa izvršnog menadžmenta slobodni smo da konstatujemo da se, iako smo već više mjeseci suočeni sa ovom specifičnom situacijom, naše poslovanje realizuje po planu. Čak smo u vrijednosti nekih pokazatelja ili na nivou plana ili blago preko planiranih vrijednosti”, naveo je Đelović.

On je kazao da je, u odnosu na prošlu godinu, kako u naturalnim tako i u finansijskim pokazateljima, ova godina uspješnija.

“Sudeći po komunikaciji sa našim glavnim poslovnim partnerima, očekujemo da će i preostali dio godine biti uspješan i da ćemo kompletnu poslovnu godinu završiti pozitivno” zaključio je Đelović.

Najčitanije

Penzioneri traže hitnu reformu sistema PIO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savez udruženja penzionera Crne Gore tražio je od Vlade hitnu reformu...