fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Kotoru dnevno oko 100 izletnika

U Kotoru dnevno oko 100 izletnika

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Kotor dnevno tokom septembra posjećuje od 100 do 120 izletnika, dok je prošle godine taj broj bio i do tri hiljade, saopštio je predsjednik Opštine, Željko Aprcović.

On je za Jutarnji program TVCG naveo da su turistički podaci za prvih 20-ak dana septembra bolji od podataka za jul i avgust.

Aprcović je kazao da je zbog koronavirusa Kotor od marta do juna turistički zamro, prenosi portal RTCG.

“Od početka juna su krenuli nagovještaji da sezona i postsezona mogu biti bolji”, rekao je Aprcović.

Prema njegovim riječima, ovih dana u Kotor ukrajinske agecije dovode dnevno od 100 do 120 turista, dok je prošle godine Kotor dnevno posjećivalo i do tri hiljade izletnika.

“Ono što jeste ohrabrujuće je to što od početka septembra imamo u prosjeku hiljadu turista koji borave u stacionarnim vidovima turističke ponude u Kotoru”, naveo je Aprcović.

On je kazao da su prvih 20-ak dana septembra puno bolji u odnosu na zbirne podatake za jul i avgust, a tiču se turista u Kotoru.

“Ni to nije na nivou onoga što smo očekivali, prošle godine smo u ovom periodu imali šest do sedam hiljada turista u stacionarnim vidovima turističke ponude”, naveo je Aprcović.

On je podsjetio da u prvom talasu u Kotoru nije bilo zaraženih koronavirusom, a da je, nažalost, lokalna transmisija dovela do toga da ih je od početka juna bilo ukupno 228.

U Kotoru su trenutno zaražene 54 osobe, a od početka pandemije preminule su dvije osobe iz tog grada.

Najčitanije