fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Kolašinu otvorena zimska sezona

U Kolašinu otvorena zimska sezona

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – U Kolašinu je danas, događajem Ski opening, obilježen početak zimske sezone u tom turističkom centru, uz bogat program, besplatne sadržaje, popuste i brojne zadovoljne goste.

Nacionalna turistička organizacija (NTO) organizovala je besplatan autobuski prevoz za veliki broj zainteresovanih, koji su iz Podgorice pošli da uživaju na snijegu i raznovrsnim sadržajima na skijalištu Kolašin 1450.

foto: NTO

Lokalne turističke organizacije Budve i Kotora su za svoje građane takođe organizovale besplatan autobuski prevoz.

„Posjetioci su uživali u besplatnim zimskim aktivnostima, dok je najmlađe zabavljao face-painting animator. Svim posjetiocima ski centra Kolašin 1450 obezbijeđen je i popust od 50 odsto na cijene ski pasa”, dodaje se u saopštenju NTO.

foto: NTO

Najatraktivniji dio programa na stazi bilo je pravljenje mega kačamaka uz kisjelo mlijeko koji je dio projekta Domaći ukusi, a brojni gosti ski centra učestvovali su u pripremi i degustaciji tog jela.

„U popodnevnim satima, zabavni program se nastavlja na Trgu boraca, gdje će biti održan koncert grupe Senkina đeca, defile mažoretki uz besplatnu hranu i piće, svečano paljenje lampica na jelki na gradskom trgu i vatromet“, rekli su iz NTO.

Zahvaljujući nadmorskoj visini, područje skijališta Kolašin 1450 spada u svojevrsnu vazdušnu banju i predstavlja izuzetnu turističku destinaciju za odmor tokom cijele godine.

foto: NTO

„Nova zimska turistička sezona donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma. Prvi put ove godine turisti i Kolašinci imaće stazu za nordijsko skijanje, sa obezbijeđenim instruktorima i mogućnošću iznajmljivanja opreme u dva najveća kolašinska hotela Bjanka i Šeraton“, navodi se u saopštenju.

Takođe, do sredine februara, a moguće i duže, biće organizovan prevoz autobusima od grada do ski centra Kolašin 1450 i Kolašin 1600 u oba pravca.

foto: NTO

„Najznačajnija novina tiče se očekivanog otvaranja turističkog rizorta Kolašin 1600. Pored ski-staza, žičare i restorana izgrađen je i put od skijališta Kolašin 1450 do skijališta Kolašin 1600“, naveli su iz NTO.

NTO sjutra, za sve zainteresovane, organizuje besplatan autobski prevoz iz Podgorice.

Polazak iz Podgorice planiran je u osam sati ispred hotela Podgorica, a povratak sa skijališta Kolašin 1450 u 16 sati.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije