fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Crnoj Gori oko 167 hiljada turista

U Crnoj Gori oko 167 hiljada turista

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori trenutno boravi oko 167 hiljada turista, a ove sedmice ostvareno je 85 odsto turističkog prometa iz 2019. godine, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Ana Tripković Marković.

„Prednjače tri primorske opštine i to Budva sa oko 54 hiljade, Ulcinj sa oko 43 hiljade i Herceg Novi sa oko 31 hiljadu gostiju“, kazala je Tripković Marković agenciji Mediabiro.

Ono što, kako je navela, dodatno ohrabruje jeste da su se ove sedmice tri opštine približile procentu od 100 odsto ostvarenog prometa iz 2019. godine, a to su opštine Kotor, Kolašin i Tivat.

Posebno ohrabruje i to što posjećenost sjeveru raste iz dana u dan.

Što se tiče strukture gostiju, Tripković Marković kazala je da je najviše gostiju iz regiona, gdje dominiraju Srbija i Bosna i Hercegovina.

„Međutim, ono što je jako važno da istaknem jeste da NTO svake sedmice od Aerodroma dobija podatke o popunjenosti aviona, takozvani load faktor. Ove sedmice prvi put vidimo da je load faktor kod svih onih koji lete ka Crnoj Gori izuzetno visok. Tu spadaju tradicionalna tržišta kao što su Ukrajina, Poljska i Kazahstan, a imamo podatak da su svi avioni koje dovoze goste iz Zapadnih zemalja u Crnu Goru jako dobro popunjeni“, navela je Tripković Marković.

Stavljanje Crne Gore na zelenu listu, kako smatra, već je dalo efekte.

Prema njenim riječima, najave za naredni period su dobre, ali sve zavisi od epidemiološke situacije.

„To uvijek moramo imati u vidu. Ovo je jedna posebna, pandemijska godina i tok pandemije diktira tok sezone. To sve zavisi i od nas samih, i od vakcinacije i od načina na koji se pridržavamo propisanih mjera. Šansu imamo i ne smijemo je propustiti. U upravljanju zdravljem ali i turizmom moramo biti izuzetno odgovorni“, poručila je Tripković Marković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije