fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Crnoj Gori 77 milionera

U Crnoj Gori 77 milionera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori, prema posljednjim podacima, ima 77 građana koji na računima u domaćim bankama imaju više od milion EUR, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

Pobjeda piše da ‘najdeblji’ račun ima građanin na čijem kontu je 50,3 miliona EUR.

Iz Centralne banke ne saopštavaju imena, jer ih u tome sprječava zakon koji definiše poslovnu tajnu, odnosno član 84 Zakona o bankama.

Iz CBCG su rekli Pobjedi da građanin koji ima najveći depozit nije stranac, nego domaći.

“Najveći pojedinačni iznos depozita građana u bankama iznosi 50,28 miliona EUR i pripada rezidentu”, precizirali su iz CBCG.

Na kraju decembra prošle godine, kako su naveli, 77 građana imalo je depozit u banci u iznosu većem od milion EUR.

“Depozit u banci u iznosu od milion do pet miliona EUR imaju 73 građanina. Jedan građanin ima depozit u iznosu od pet do deset miliona EUR, a tri građanina depozite veće od deset miliona EUR, precizirali su iz Centralne banke strukturu milionskih depozita.

Najbogatiji milioner, sudeći po računu u domaćim bankama, ima preko 20 miliona EUR više od najvećeg depozita preduzeća u Crnoj Gori.

“Najveći depozit kompanije u sistemu na kraju decembra prošle godine iznosi 29,30 miliona EUR”, rekli su iz CBCG.

Da li je građanin koji ima preko 50 miliona i rekorder nije sigurno, jer nema podatka koliko stanovnici Crne Gore imaju na računima banaka u inostranstvu. Ta evidencija ne postoji.

Izvjesno je da se broj milionera u Crnoj Gori povećava, jer ih je prije godinu bilo 64, a 2016. godine deset manje. Razlika je u visini najvećeg depozita, koji je prije godinu bio 63,3 miliona EUR.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...