fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Budvi boravi 37,86 hiljada turista

U Budvi boravi 37,86 hiljada turista

Budva, (MINA-BUSINESS) – Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi 37,86 hiljada registrovanih gostiju, što je na istom nivou kao prošle godine, pokazuju posljednji zvanični podaci koje Turistička organizacija Budva (TOB) dobija direktno od hotelijera i iz sistema za prijavu boravka.

Iz TOB-a je saopšteno da u hotelima odmara 16,33 hiljade turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švajcarske, Kazahstana, Turske, Velike Britanije, Francuske i Italije.

U privatnom smještaju je 20,63 hiljade registrovanih gostiju, među kojima su najbrojniji turisti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Poljske.

U ostalim vidovima smještaja je oko 900 gostiju.

Iz TOB-a su kazali da je prema preliminarnim podacima Monstata, tokom prvih šest mjeseci u Budvi ostvareno 156,6 hiljada dolazaka i 538,66 hiljada gostiju u kolektivnom smještaju.

Od tog broja 135,78 hiljada odnosi se na dolazak stranih gostiju, a 20,83 hiljade na dolazak domaćih.

„Najveći udio u ukupnom broju dolazaka za prvih šest mjeseci u hotelima ostvarili su gosti iz Srbije, Albanije, Njemačke, Francuske, Bosne i Hercegovine, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Poljske, Rusije i Hrvatske. Kada su u pitanju vanevropske zemlje, najveći broj dolazaka ostvaren je sa tržišta Izraela, Sjedinjenih Američkih Država i azijskih zemalja“, dodaje se u saopštenju.

Prema podacima kojima raspolaže TOB, nakon upita koji je nedavno poslat hotelijerima sa područja cjelokupne budvanske rivijere, cijene u septembru i oktobru su oko 30 odsto niže u odnosu na jul i avgust.

Većina hotelijera je planirala i posebne akcije koje se prvenstveno odnose na boravak djece u objektima.

„Iz Udruženja privatnih izdavalaca Crne Gore ističu da su, već u ovom periodu godine, cijene u ovom vidu smještaja niže 20 odsto, te da se dvokrevetna soba može iznajmiti po cijeni od 15 EUR, a studio apartman već po cijeni od 20 EUR za noć“, zaključili su iz TOB-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...