fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Budvi 25 odsto više turista

U Budvi 25 odsto više turista

Budva, (MINA-BUSINESS) – U hotelima, kampovima, odmaralištima, hostelima i privatnom smještaju na budvanskoj rivijeri registrovano je ukupno 14,31 hiljada gostiju, što je 25 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva (TOB).

U hotelskom smještaju je, prema brojnom stanju rađenom u četvrtak, registrovano 7,56 hiljada gostiju, u privatnom smještaju 6,56 hiljada, dok je u kampovima, odmaralištima i hostelima registrovano ukupno 195 gostiju.

“Prema podacima TO Budve i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi nešto više od 19 hiljada gostiju, odnosno 26 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu”, navodi se u saopštenju.

Kada je u pitanju struktura stranih gostiju u hotelskom smještaju, najbrojniji gosti su iz Francuske, Njemačke, Izraela, Velike Britanije, Albanije, Ukrajine, Slovenije, Norveške, Srbije, Poljske i Rusije.

“Najbrojniji strani gosti u privatnom smještaju su iz Rusije, Ukrajine, Srbije, Bosne i Hercegovine”, rekli su iz TOB-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

putevi crna gora

Putevi mjestimično mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po mjestimično mokrim...