fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Baru krivične prijave protiv osam osoba zbog 26 krivičnih djela

U Baru krivične prijave protiv osam osoba zbog 26 krivičnih djela

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli 24 krivične prijave protiv osam osoba, zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

Iz Uprave policije saopšteno je da se sumnja da su M.M. (49), V.J. (63), H.L. (56), L.S. (46), V.K. (59), V.G. (66), G.K. (55) i S.J. (42) počinile krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

„Policija je kriminalističkom obradom došla do sumnje da su osumnjičene zajedno, u svojstvu odgovornih osoba jedne banke, filijale u Baru, zloupotrebom svog položaja i povjerenja u pogledu raspolaganja ličnim podacima klijenata banke i njihovom i imovinom banke, prekoračenjem granica svog ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti, kreirale 24 „fiktivna kredita“ i učinile ukupno 26 krivičnih djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanja, čime su oštetile 24 građanina i jedno preduzeće“, navodi se u saopštenju.

V.J, H.L, L.S, V.K, V.G, G.K. i S.J. su ta krivična djela, kako se sumnja, počinile putem pomaganja, čime je M.M. za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu ne manjem od 378,51 hiljada EUR.

„Banci je nanijela imovinsku štetu u istom iznosu, a klijentima imovinsku štetu u visini iznosa odobrenih sredstava“, dodaje se u saopštenju.

Takođe, postupajućem tužiocu predloženo je i pokretanje finansijske istrage u odnosu na M.M. sa ciljem utvrđivanja materijalne koristi stečene navedenim krivičnim djelima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

putevi crna gora

Putevi mjestimično mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po mjestimično mokrim...