fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTV spot NTO U društvu prirode dobitnik nagrade na festivalu u Njujorku

TV spot NTO U društvu prirode dobitnik nagrade na festivalu u Njujorku

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Promotivni destinacijski TV spot Nacionalne turističke organizacije (NTO), U društvu prirode, dobitnik je bronzane nagrade u kategoriji turistički film na Međunarodnom filmskom festivalu u Njujorku /NYF TV & Film Awards/.

Iz NTO-a su rekli da je riječ o festivalu koji je od 1990. godine član Međunarodnog komiteta filmskih festivala u turizmu (CIFFT) koji čini 14 festivala turističkog filma, a koji podržavaju Svjetska turistička organizacija (UNWTO) i Evropska komisija za putovanja (ETC).

foto: NTO

U kategoriji najbolji turistički film, pored Crne Gore, takmičilo se još evropskih i svjetskih destinacija, među kojima su Danska, Austrija, Litvanija, Španija, Grčka, Južna Afrika i Australija.

Predstavnici festivala NYF TV & Film Awards kazali su da su televizijske i filmske nagrade za ovu godinu bile visoko konkurentne, a upečatljiv sadržaj iz cijelog svijeta zadivio je veliki žiri.

„Dobitnici su prikazali strastveno i inovativno pripovijedanje koje je inspirisalo gledaoce u različitim žanrovima, uključujući zabavu, dokumentarne filmove, novinarstvo, sport, promociju i korporativne imidž filmove“, dodali su predstavnici festivala NYF TV & Film Awards.

To je treća međunarodna nagrada koja je u okviru CIFFT festivala dodijeljena destinacijskom filmu U društvu prirode, budući da je ove godine osvojio prvu nagradu na Međunarodnom festivalu turističkog filma The Golden City Gate u Berlinu i srebrnu nagradu na Međunarodnom festivalu turističkog filma ITTFA u Africi.

„TV spot U društvu prirode je namijenjen promociji turističke ponude na domaćem, regionalnom i inostranim tržištima u pravcu održavanja i unapređenja imidža destinacije, animiranja turista da posjete Crnu Goru i što bržeg oporavka turističkog prometa od posljedica izazvanih pandemijom korona virusa“, navodi se u saopštenju.

foto: NTO

Spot, kako se dodaje, prikazuje integralnu crnogorsku turističku ponudu, raznolikost i kontrast destinacije. Kombinovanjem autentičnih lica i karaktera sa jedne i vrhunske arhitekture i pejzaža, sa druge strane, ukazuje na tanku granicu između prirode i čovjeka i kroz snažan emotivan izraz šalje poruku da su ljudi u Crnoj Gori brižni, topli i nadasve gostoprimljivi i dobri domaćini, te da zahvaljujući bogatstvu i čistoći prirode i raznovrsnosti ponude turisti mogu kvalitetno provesti odmor u Crnoj Gori, osjećajući se bezbjedno i mirno.

Kreator idejnog koncepta TV spota i marketinške kampanje U društvu prirode je Bojan Joksimović, a režija je povjerena jednom od najuspješnijih crnogorskih reditelja mlađe generacije, Ivanu Marinoviću iz Herceg Novog.

Spot je sniman u produkciji Artikulacija film, producentske kuće iz Podgorice na čelu sa producentom Ivanom Đurovićem.

„Osim na crnogorskom spot je urađen na dodatnih sedam jezika (albanski, engleski, francuski, kineski, njemački, poljski, ruski), što je od izuzetne važnosti za promociju na različitim ciljnim tržištima“, dodaje se u saopštenju.

Promotivni destinacijski TV spot U društvu prirode može se pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=dXW8utVIYJc&t=2s

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije