fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTužilaštvo objedinilo sve postupke protiv Maraš

Tužilaštvo objedinilo sve postupke protiv Maraš

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je u istrazi o poslovanju i radu kompanije Plantaže i njene bivše direktorice Verice Maraš objedinilo više postupaka i prijava, kako bi ispitalo da li je bilo krivičnih djela, saznaju Vijesti.

“U ovom predmetu SDT provjerava sve eventualne nezakonitosti. Navedeni predmet se nalazi u fazi izviđaja, a više podataka i informacija nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka koji je u toku”, saopšteno je listu iz SDT-a.

Vijesti su pitale koje je radnje do sada prezelo SDT nakon što je Državna revizorska institucija (DRI) u septembru prošle godine objavila reviziju finansijskih izvještaja većinski državnih Plantaža, sa dvostruko negativnom ocjenom, kao i da li je pokrenut izviđaj povodom priznanja Maraš u postupku pred Upravom lokalnih javnih prihoda Opštine Tuzi da je kompanija svjesno prikazivala manju vrijednost svojih nekretnina, jer im je odgovaralo da plate niži iznos poreza.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo je u predmetu Plantaže objedinilo sve dosadašnje prijave koje je bivša finansijska direktorica, Valerija Savaljić, prethodnih godina podnosila protiv Maraš, prošlogodišnji izvještaj DRI, kao i ostale podatke, računajući i spornu prijavu za porez nepokretnosti.

Saveljić je prethodnih godina podnijela više prijava protiv Maraš, tvrdeći da su finansijski izvještaji kompanije sačinjeni na nezakonit način, da su falsifikovani podaci u njima kako bi se sakrile nezakonite odluke, kao i da ne prikazuju stvarno stanje u kompaniji.

DRI je u obavezi da svaki izvještaj sa negativnim mišljenjem dostavi tužilaštvu, što je urađeno i u ovom slučaju. Nakon dobijanja izvještaja, tužilaštvo je formiralo predmet i pokrenulo istražne radnje koje traju već četiri mjeseca.

Nakon pokretanja te istrage Maraš je podnijela ostavku, a ostala je zaposlena u kompaniji.

Najčitanije