fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTužilaštvo da sasluša Ivanovića i uputi zahtjev za skidanje imuniteta

Tužilaštvo da sasluša Ivanovića i uputi zahtjev za skidanje imuniteta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prava Crna Gora pozvala je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da odmah nakon saslušanja bivšeg ministra poljoprivrede, Petra Ivanovića, uputi Skupštini zahtjev za skidanje njegovog imuniteta, kako bi se omogućio nesmetani krivični postupak oko pronevjere novca iz Abu Dabi fonda.

Predsjednik Prave, Marko Milačić, kazao je da bi se na taj način, već na sledećoj, vanrednoj sjednici Skupštine, 18. februara, mogli stvoriti preduslovi da taj krivični postupak teče što brže u skladu sa Zakonom i potrebom naroda za pravdom.

On je u saopštenju naveo da je indikativna činjenica da je Tužilaštvo sve to znalo i mnogo ranije.

„Međutim, očigledno u strahu od skorog ukidanja tog organa, žure da procesuiraju ono što su mogli i morali svih prethodnih godina, ne bi li se sada kada odlaze u ‘neraspoređenost’ prikazali kao zaštitnici zakona, a u ovom slučaju tek nakon što je novi ministar poljoprivrede, Aleksandar Stijović, otvorio aferu Abu Dabi fond“, poručio je Milačić.

Prema njegovim riječima, takva praksa, zakašnjele pravde, biće ukinuta već 18. februara, kada izmjenama zakona nova parlamentarna većina i Vlada stvore preduslove za novi tužilački organ koji će se efikasno baviti borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, za razliku od, kako je rekao, aktuelnog SDT-a.

„Talas pravde nezaustavljivo je krenuo i svakim danom bićemo za korak bliži pravnoj državi i slobodnom društvu“, zaključio je Milačić.

Najčitanije