fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSajmovi okupili puno izlagača iz inostranstva

Sajmovi okupili puno izlagača iz inostranstva

Budva, (MINA-BUSINESS) – Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – Metubes i sajmovi hrane i ekologije, koji su otvoreni danas u Budvi, okupili su 86 izlagača, od kojih je veliki broj iz inostranstva.

Direktor Jadranskog sajma, Rajko Bujković, kazao je da je prioritetni zadatak organizatora da očuva internacionalni karakter sajamskih manifestacija, što je u potpunosti zadovoljeno.

„Ovogodišnje sajamske manifestacije okupile su 86 izlagača. Ono što je za nas posebno značajno je to što veliki broj izlagača dolazi iz inostranstva“, rekao je Bujković.

On je poželio uspjeh izlagačima, a posjetiocima da ostvare planirane efekte.

„Sajam se ove godine priprema i realizuje sajamske manifestacije u specifičnim uslovima. Međutim, tokom naše duge tradicije imali smo sličnih situacija, kojih se danas sjećamo sa posebnom pažnjom i čini nas hrabrim činjenica da smo uspješno prevazišli brojne izazove“, dodao je Bujković.

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, koji je svečano otvorio te tri sajamske manifestacije, smatra da će sajmovi doprinijeti boljem razumijevanju hrane, ekologije i turizma.

„Raznovrsni program Sajma hrane, Međunarodnog sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i Sajma ekologije, kojima prisustvujemo na Jadranskom sajmu u Budvi, svjedoči o naporima organizatora da predstavi eminentne izlagače i njihovu ponudu u oblastima koje su ključne za privredni život ovog grada“, rekao je Carević.

On smatra da je hrana ključni resurs današnjice, kojem se mora posvetiti posebna pažnja.

„Ekologija je garant svakog održivog razvoja. Konačno, turizam je bio i ostao naša razvojna šansa“, kazao je Carević i poželio da sajmovi proteknu uspješno.

Najčitanije