fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNPCG jedan od ključnih brendova Crne Gore na Expo-u

NPCG jedan od ključnih brendova Crne Gore na Expo-u

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Nacionalnih parkova (NPCG) u saradnji sa svim ključnim institucijama turističke privrede Crne Gore, učestvovaće početkom februara na jednoj od najprestižnijih međunarodnih manifestacija, svjetskoj izložbi Expo Dubai.

“Prirodne ljepote crnogorskih nacionalnih parkova, pored jadranske obale i turističke ponude primorja, jedan su od najznačajnijih brendova koje Crna Gora promoviše u svijetu. Bogatstvo biodiverziteta predstavlja istovremeno kako prirodne vrijednosti i potencijale, tako i jedinstven segment u međunarodnoj promociji naše zemlje”, navodi se u saopštenju.

Iz NPCG su rekli da će na izložbi učestvovati na poziv Privredne komore (PKCG) i Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Direktor NPCG, Aleksandar Bulatović, kazao je da prezentacija aktivnog odmora i boravka u zaštićenoj prirodi predstavlja dio planiranih godišnjih programskih aktivnosti tog preduzeća u saradnji sa predstavnicima crnogorske turističke privrede.

“Ove godine, posebno je učešće NPCG na prezentaciji Crne Gore na Expo Dubaiju od velikog značaja, jer doprinosi efikasnijoj prezentaciji njenih prirodnih i turističkih potencijala, a samim tim i zaštićenih područja. S pravom bi se, čak, moglo reći da se svaka prezentacija turističke ponude Crne Gore bez nacionalnih parkova, ne može smatrati potpunom“, rekao je Bulatović.

U vezi sa dezinformacijom koja je ovih dana plasirana u pojedinim elektronskim i štampanim medijima, a u cilju tačne informisanosti, iz NPCG du kazali da je u pitanju redovna programska aktivnost, ali da Bulatović neće učestvovati na tom događaju.

„S obzirom na tekuće obaveze, kao i realizaciju programskih aktivnosti, u cilju uspostavljanja iskoraka u upravljanju i funkcionisanju kako NPCG, tako i organizacionih jedinica pojedinačno, siguran sam da će moji saradnici na pravi način uspješno u saradnji sa ukupnom turističkom privredom Crne Gore realizovati učešće na Svjetskoj izložbi Expo Dubai, kao i da je moje prusustvo u NPCG u ovom periodu neophodno”, saopštio je Bulatović.

Svjetska izložba ili Expo jedna je od najznačajnijih međunarodnih izložbi koja se od 1851. godine svake pete godine organizuje u izabranoj zemlji, odnosno gradu domaćinu. Cijeneći izuzetno dobre odnose Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Crna Gora je bila jedna od prvih država koje su potvrdile učešće na Expo-u u Dubaiju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije