fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavljaju da promovišu izletišta i pješačke staze

Nastavljaju da promovišu izletišta i pješačke staze

Budva, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija (TO) Budve nastavlja da promoviše izletišta i pješačke staze na ostrvu Sveti Nikola, pa je i ovog vikenda organizovan besplatan prevoz za oko 100 ljubitelja prirode i aktivnog odmora.

Iz TOB-a je saopšteno da su novu uređenu pješačku stazu ovog vikenda prošli brojni Budvani, ali i turisti koji trenutno borave u gradu.

„Važno je podsjetiti da je staza markirana standardnim crveno-bijelim oznakama, prokrčena, a na nekim dijelovima i uređena drvenim stepenicama, kao i odmorištima. Počinje od obale mora i pruža se sve do najviše tačke na ostrvu, a karakterišu je brojni vidikovci“, navodi se u saopštenju.

Savjetnik za kulturu u Opštini Budva, Predrag Zenović, kazao je da veliki dio građana, koji je odrastao i živi u Budvi, nije do sada imao priliku da doživi ostrvo iz ove perspektive, prenosi CGNews.

„Drago mi je da vlada ovako veliko interesovanje za posjetu ostrvu na ovaj način i zaista sve pohvale Turističkoj organizaciji koja je ovako nešto omogućila. Zaista lijepo organizovan događaj i smatram da ove ture treba organizovati redovno“, rekao je Zenović.

On je podsjetio da Budva zaista ima potencijala za aktivni turizam zahvaljujući atraktivnom zaleđu i ruralnim sredinama sa fenomenalnim vidikovcima.

TO Budva planira, i u narednom periodu, u skladu sa vremenskim uslovima, da organizuje upoznavanje mještana i turista, sa nekada omiljenim izletištem svih Budvana, sa čijih vidikovaca se pruža sasvim drugačiji pogled na Budvu i gdje je moguće vidjeti srnu ili zeca.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije