fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristička sezona daleko ispod očekivanja

Turistička sezona daleko ispod očekivanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svi realni pokazatelji i parametri ukazuju da je turistička sezona daleko ispod očekivanja i najavljivanja iz Vlade, kazali su iz Demokratske partije socijalisa (DPS).

Član Izvršnog odbora DPS Boris Muratović rekao je da tome u prilog idu i nedavni netačni podaci koje je iznio ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, a tiču se broja turista koji u ovom trenutku borave u Crnoj Gori.

„Očigledno da je takvom paušalnom izjavom Milatović želio zamaskirati stvarnu sliku turističke sezone u našoj državi“, naveo je Muratović.

Toga su, kako je kazao, najviše svjesni crnogorski hotelijeri i svi drugi turistički poslenici koji na djelu osjećaju rezultate loše pripremljene turističke sezone od strane Vlade i resornog ministarstva.

Muratović je naveo da su, upravo zbog Vladinih propusta, neblagovremenosti i neznavenosti, oni bili prinuđeni uskladiti svoju cjenovnu politiku sa ovogodišnjim tržištem i malim brojem visokoplatežnih gostiju kojima je Crna Gora nekada bila nezaobilazna destinacija tokom ljetnjih mjeseci.

„Neka i dalje Milatović priča o broju turista i upoređuje kvantitativne rezultate sa 2019. godinom, dok se ne smije usuditi ni da pomene prihode od turizma“, rekao je Muratović.

Uzalud je, kako je kazao, lijepa priča „kada će nakon sezone mnogi ugostitelji i hotelijeri biti “praznih džepova”“.

„Fingiranim podacima koji treba da stvore iluziju uspješne sezone neće se ostvariti nerealan projektovani prihod u budžetu“, smatra Muratović.

Prema njegovim riječima, upravo u septembru Milatovića sljeduje adekvatno otrježnjenje kada bude podvukao crtu i pogledao stanje u državnoj kasi.

„To je njemu i danas jasno, ali živi u nadi da će eventualnom rekonstrukcijom Vlade, sadašnje radno mjesto zamijeniti drugim i na taj način obezbijediti sebi aboliciju za katastrofalno stanje u koje je doveo sektor turizma“, zaključio je Muratović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije