fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristi iz Kosova dobrodošli u Crnu Goru

Turisti iz Kosova dobrodošli u Crnu Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) organizovala je, u okviru regionalne kampanje, promociju turističke ponude destinacije u Prištini i uputila poruku građanima Kosova da su i ovog ljeta dobrodošli na odmor u Crnu Goru.

Iz NTO-a je saopšteno da je promocija u Prištini izazvala veliko interesovanje lokalnih medija koji su sa pažnjom ispratili događaj koji je upriličen u restoranu Vila Germia u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Prištini i lokalnim turističkim organizacijama Budve, Tivta, Bara, Ulcinja, Rožaja i Kolašina.

Predstavnici NTO i lokalnih turističkih organizacija pozvali su građane Kosova da dođu na odmor u Crnu Goru, gdje će ih dočekati tradicionalno gostoprimstvo i ljubazni domaćini, koji su spremni da ih ugoste, ove godine sa pojačanom odgovornošću prema njihovom zdravlju.

Predstavnica NTO, Ljiljana Čukić, informisala je predstavnike medija o aktuelnim epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Crnoj Gori, navodeći da turistima sa Kosova za ulazak u Crnu Goru nije potreban PCR test i potvrda o vakcinaciji, a da će im u slučaju obolijevanja od virusa covid-19 biti omogućeno besplatno liječenje u Crnoj Gori.

Ona je kazala da je zadovoljna što je Crna Gora, već godinama, jedna omiljenih destinacija za odmor kosovskim turistima, ističući kontinuiran rast sa ovog tržišta u prethodnih nekoliko godina.

Tokom promocije, kosovski mediji imali su priliku, između ostalog, da se bliže upoznaju sa manje poznatim, a vrlo atraktivnim i interesantnim mjestima za odmor u Crnoj Gori, kao i da se informišu o posebnim povoljnostima i akcijama koje je crnogorska turistička privreda pripremila za goste iz regiona.

Kosovska televizija Kanal 10 prenosila je događaj uživo, a promociju su ispratile i televizije: RTK1, RTK 2 i RTV 21.

Roadshow kampanja u regionu koju NTO realizuje u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, biće zaokružena sjutrašnjom promocijom u Tirani.

Najčitanije