fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTržište Turske veliki potencijal za Crnu Goru kao turističku destinaciju

Tržište Turske veliki potencijal za Crnu Goru kao turističku destinaciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) u saradnji sa Udruženjem turističkih agencija Turske (TURSAB) organizovala je webinar za preko 60 predstavnika najznačajnijih turskih turoperatora i agencija, u cilju što efektnijeg predstavljanja destinacije.

Ambasadorka Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan, na otvaranju webinara je predstavila Crnu Goru kao zemlju sa nevjerovatnom prirodom i pozvala sve prisutne učesnike iz Turske da je posjete.

Ambasador Crne Gore u Turskoj, Periša Kastratović, kazao je učesnicima da je Turska jedan od najvažnijih investitora u Crnoj Gori, te da turski privrednici pokazuju sve veće interesovanje za nove investicije u Crnu Goru, koju vide kao atraktivnu turističku destinaciju.

„Važnost turskog tržišta pokazuje upravo organizacija ovog događaja i istovremena posjeta ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića Turskoj“, kazao je Kastratović.

Učesnicima webinara ispred TURSAB-a obratila se članica Izvršnog odbora, Nalan Yesilyurt, a nakon toga predstavljena je turistička ponuda destinacije kroz prezentaciju NTO.

Priliku da, pored NTO, predstavnicima turskih agencija i turoperatora predstave svoju ponudu imali su i Skijališta Crne Gore, nacionalna avio kompanija Air Montenegro, kao i lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Budve, Tivta, Kotora, Herceg Novog, Kolašina i Žabljaka.

NTO, u cilju što efektivnijeg predstavljanja destinacije u Turskoj, planira već početkom novembra organizaciju studijske posjete zainteresovanih turskih agencija i turoperatora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...