fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTrenutna popunjenost marine Porto Montenegro do 75 odsto

Trenutna popunjenost marine Porto Montenegro do 75 odsto

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Marina Porto Montenegro trenutno bilježi popunjenost od 72 do 75 odsto, što zavisi od dolazaka, odnosno povratka jahti koje borave u marini, saopštio je senior PR marketing menadžer kompanije Adriatic Marinas, Danilo Kalezić.

On je rekao da imaju najave za dolazak jahti kao što su Black Pearl, dok je prije nekoliko dana u marini bila i Flying Fox, najveća čarter jahta na svijetu, duga skoro 130 metara, koja je prvi put boravila u Crnoj Gori, prenosi Radio Tivat.

U najavi je i dolazak vrlo zanimljivih gostiju, ozbiljna jahting imena.

„U toku su i najave za boravak jahti u marini tokom zimske sezone, jer je ovo period kada se razmišlja gdje će jahte provesti zimu. Tako smo tokom prošle sedmice poslali više od 20 ponuda agentima koji se bave zimovnicima različitih jahti u svijetu kako bi im pokazali da su Porto Montenegro i Crna Gora pravo mjesto njihovog potencijalnog boravka“, kazao je Kalezić.

On je dodao da čarter brokeri, vlasnici jahti i kapetani sada razmišljaju o tome gdje provesti zimu i da tu odluku donose do održavanja sajmova u Kanu i Monaku, koji se ove godine neće održati, makar kad je Monako u pitanju.

U marini su, prema riječima Kalezića, zadovoljni zauzetošću vezova, ali i činjenicom da u njoj boravi 150 članova posada sa jahti. Samo Black Pearl ima više od 30 članova posade, koji vode računa kako da provedu svoje slobodne vrijeme u Tivtu i Boki, na različitim plažama, uz raznovrsne i zanimljive aktivnosti i sadržaje.

On je saopštio da su u ovom trenutku najave o dolascima plovila veoma dobre, ali da se svakodnevno mijenjaju.

„Plana nema, radi se onako kako okolnosti nalažu“, naveo je Kalezić i dodao da situaciju prate stalno, tokom 24 sata i trude se da se prema klijentima ophode na najtransparentniji, najbrži i najozbiljniji način, kako bi im predstavili prednosti dolaska u Crnu Goru i na Jadrnasko more.

„Ovdje je situacija mnogo bolja nego možda u nekim drugim destinacijama Mediterana, a i šire. Porto Montenegro je sigurna luka“, poručio je Kalezić.

U kompaniji su uveliko u toku pripreme za izgradnju novog dijela Porto Montenegrea, Boka Place. To je projekat koji se realizuje u okviru hotelsko-turističkog kompleksa Porto Montenegro koji se već duže najavljuje.

„Radi se o dijelu nautičkog naselja koje gradimo u zaleđu marine, sjeverno uz Jadranaksu magistralu. U pitanju je jedan multifunkcionalni projekat koji će se sastojati od hotela koji će voditi čuveni svjetski hotelski operater Kerzner. To je prvi put da se radi drugačiji koncept hotela koji nije superluksuzan, ima drugačiju poetiku“, objasnio je Kalezić.

Boka Place će biti rezidencijalno naselje, šoping centar sa brojnim prodavnicama, sadržajima, galerijama i art punktovima, a početak realizacije projekta je planiran u oktobru.

„Realizacija te investicije je veoma značajna, jer sa sobom donosi veliki broj novih radnih mjesta, kao mogućnosti za nove male i srednje biznise. I cjenovna politika će biti drugačija, pa će u odnosu na nekretnine koje gledaju na more, cijene u tom dijelu biti niže“, naveo je Kalezić.

Boka Place se nalazi na listi razvojnih projekata u Crnoj Gori i u okviru njega je predviđena izgradnja hotela. Izgradnja hotela planirana je po mješovitom modelu poslovanja, kategorije pet zvjezdica, kapaciteta 240 smještajnih jedinica.

Predračunska vrijednost iznosi 43,67 miliona EUR, dok će se u preostali dio projekta uložiti još nekoiliko desetina miliona. Namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 96 novih radnih mjesta.

Najčitanije