fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTrebjesa proizvela svoje prvo ejl pivo

Trebjesa proizvela svoje prvo ejl pivo

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Pivara Trebjesa proizvela je i na tržište plasirala svoje prvo ejl pivo, pod nazivom Nikšićko IPA, saopšteno je na prezentaciji novog proizvoda te kompanije u Nikšiću.

IPA je, kako je objašnjeno, skraćenica za India Pale Ale, podvrstu ejl piva, koju su napravili Britanci u 18. vijeku i danas je jedno od najpopularnijih u svijetu.

Najstarija crnogorska pivara do sada je regionalno bila poznata po svojim lager pivima, a ejl pivo se razlikuje po upotrebi drugačijeg kvasca, više hmelja i načinu proizvodnje i to su takozvana piva gornjeg vrenja.

Marketing menadžer Trebjesi, Jelena Pavićević, kazala je da se od najstarije crnogorske pivare očekuje da baštini tradiciju, ali i da bude moderna i ide u korak sa trendovima.

„Naš odgovor je da zadržimo postojeći kvalitet i prepoznatljivost, ali i da inoviramo, nudimo drugačije ukuse i donosimo globalne pivarske trendove“, rekla je Pavićević.

Nikšićko IPA, kako je navela, jedna je od najvećih inovacija kompanije u ovoj godini i najaromatičniji proizvod iz Trebjesinog portfolija.

„I ovaj put smo uložili svu našu strast prema pivu i uz kvalitetne sastojke i najveće stručnjake, tehnologe iz Trebjese, napravili pivo koje svojom aromom budi sva čula, bilo da će neko u njemu prepoznati ukus borovih iglica ili citrusa“, kazala je Pavićević.

Ona je dodala da je najbitnije da se potrošači neće razočarati drugačijim pivskim stilom.

Prema riječima Pavićević, pravljenje prvog ejl piva u Trebjesi bio je veliki izazov za sve u kompaniji, jer su unijeli specijalno pivo u kategoriju.

Nikšićko IPA dostupno je u trgovinama i u lokalima u staklenoj boci od 0,33 litra i u limenci od 0,5 litara.

Proizvodnu paletu Trebjese čine i Nikšićko pivo, Nikšićko tamno, Nikšićko gold, Nikšićko nefiltrirano i Nikšićko cool.

Prvu prezentaciju novog piva Trebjesa je organizovala u Nikšiću, u kafe baru Floyd, uz prisustvo zaposlenih, partnera, predstavnika medija i prijatelja kompanije.

Najčitanije

Partizan, Liga konferencija, žrijeb, Šerif

Sjutra utakmice 27. kola

Podgorica, (MINA) - Utakmicama 27. kola, nakon dvonedjeljne pauze, sjutra će biti nastavljeno takmičenje...