fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryTražiće uvođenje bankrota u Vektra Boku

Tražiće uvođenje bankrota u Vektra Boku

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Pravni zastupnici bivših radnika Vektra Boke, Jovan Pejović i Ranko Martinović pokrenuće proceduru za uvođenje bankrota u tu kompaniju, jer smatraju da će vlasnik i menadžment nastaviti da otuđuju imovinu i neće isplatiti povjerioce.

Sa procedurom će sačekati do naredne sedmice, prenosi Dan.

Martinović je podsjetio da je 7. februara istekao rok za isplatu druge rate povjerioca iz trećeg isplatnog reda i da je očigledno da menadžment ne želi da završi isplatu.

Provjerom je ustanovljeno da je Vektra Boka u blokadi 130 dana na iznos od 770,4 hiljade EUR, što, kako je rekao, znači da ta blokada nije smetnja za isplatu radnika s obzirom na to da su tvrdili da novac imaju i da u sadašnjoj blokadi učestvuje još nekoliko povjerilaca sa punim pravom nadoknade na osnovu plana reorganizacije.

“Potvrdila se činjenica koju smo mi ranije apostrofirali da su pet miliona od prodaje imovine Vektra Boke nezakonito preneseni na drugu Brkoviću firmu kao pozajmica, a tada smo tvrdili da je taj novac isisan na račun pozajmice i da nikada neće biti vraćen. Niko nije preduzeo nijednu radnju da utvrdi kako je moguće da se otuđuje imovina Vektra Boke, posebno u zoni morskog dobra i gdje postoje zabrane prometovanja, a da se ne obeštete povjerioci”, kazao je Martinović.

On smatra da to sve govori da Vektra Boka i njen vlasnik Dragan Brković imaju podršku određenih institucija, liše Savjeta za privatizaciju i premijera Duška Markovića.

Pejović je rekao da radnje koje je Brković preduzimao i preduzima predstavljaju organizovani transparentni kriminal pred očima javnosti, jer da je bilo koji direktor bilo koje institucije u Crnoj Gori uzeo novac u vidu navodne pozajmice, bio bi procesuiran.

Najčitanije