fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryTraže zakupninu od 215 hiljada EUR

Traže zakupninu od 215 hiljada EUR

Budva, (MINA-BUSINESS) – Opština Budva tužila je Privrednom sudu kompaniju Aquaterra solution, koja gazduje vodenim gradom na brdu Topliš, tražeći 215 hiljada EUR koliko im duguje na ime zakupa opštinske zemlje na kojoj je izgrađen kompleks.

To je prvi put za prethodne četiri godine, od kada je svečano otvoren najveći akva-park na ovom dijelu Jadrana, da Aquaterra solution nije izmirila godišnje ugovorene obaveze, pišu Vijesti.

Sekretarijat za zaštitu imovine, na čijem je čelu Nikola Plamenac, zatražio je od Privrednog suda da donese presudu kojom se Aquaterra solution obavezuje da na ime duga za neplaćenu zakupninu isplati 215,48 hiljada EUR, sa zateznom kamatom.

“Opština Budva je sa tuženom zaključila 24. decembra 2014. godine ugovor o davanju u dugoročni zakup nepokretnosti za izgradnju akva-parka. Potom je zaključeno više aneksa ugovora za svaku godinu zakupa, a posljednji je potpisan 2. jula prošle godine u iznosu od 255,48 hiljada EUR”, navodi se u tužbi.

Obaveza je bila da kompletan iznos bude uplaćen u roku od sedam dana, odnosno 9. jula.

Zakupac je, kako se dodaje, tek 13. avgusta prošle godine uplatio 40 hiljada EUR i više nije izmirivao ugovorene obaveze.

Projekat izgradnje akva-parka promovisan je 2006. godine, kada je tadašnji ministar Predrag Nenezić položio kamen temeljac.

Najčitanije