fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTraže vještačenje

Traže vještačenje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Кompanija Dekar-Hidro, koja je trebalo da gradi dvije mini hidroelektrane (mHE) na Trepačkoj rijeci u opštini Andrijevica, tužila je državu zbog raskida ugovora o koncesiji i tražila naknadu štete.

Tim povodom je u četvrtak u Privrednom sudu održano ročište kojem su prisustvovali advokati tužioca Ana Đukanović i Milja Đuranović, vlasnik kompanije Dekar Momčilo Miranović i zamjenica zaštitnika imovinsko-pravnihin teresa Crne Gore Milanka Rakočević, prenosi Dan.

Ročište je odloženo kako bi se u roku od osam dana punomoćnik tužioca i zakonski zastupnik tuženog izjasnili o navodima podneska manjinskog akcionara Elektroprivrede, Vasilija Miličkovića, koje je podnio 12. i 14. aprila i tražio da mu se prizna svojstvo umješivača.

Đukanović je predložila sudu da se u dokaznom postupku sprovedu dokazi koji su predloženi u tužbi, saslušaju predstavnici koncesionara i koncedenta, kao i obavi vještačenje po vještaku građevinske struke.

Novo ročište je zakazano za 2. jun, kada će sud odlučiti o zahtjevu Miličkovića da mu se prizna status umješivača u postupku.

Vlasnici mHE do sada su podnijeli pet tužbi protiv države zbog raskida ugovora o koncesiji. Vlada je u decembru donijela odluku o raskidu pet ugovora o koncesiji, kojim je bila predviđena gradnja sedam mHE.

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...