fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTraže pocjenitelja za procjenu ulaganja u Luštica Bay

Traže pocjenitelja za procjenu ulaganja u Luštica Bay

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo održivog razvoja i turizma, kojim koordinira premijer Duško Marković, pokrenulo je tender za nabavku usluge procjenitelja, koji treba da izvrši procjenu ulaganja u projekat Luštica Bay.

Izabrani procjenjivač trebalo bi za taj posao da dobije oko 37,17 hiljada EUR, koliko je evidentirana procijenjena vrijednost javne nabavke, piše Dan.

Kompanija Luštica Development na oko sedam miliona kvadratnih metara na dijelu poluostrva Luštica razvija projekat Luštica bej težak preko milijardu EUR.

Ugovor o zakupu i izgradnji potpisan je 23. oktobra 2009. godine. Potpisali su ga predstavnici crnogorske Vlade, Opštine Tivat i kompanije Luštica Development.

Radi se o luksuznoj turističkoj destinaciji sa dvije marine, sedam hotela, različitom ponudom nekretnina, profesionalnim golf terenom, gradskim jezgrom i drugim sadržajima.

Prošle godine u Luštici su otvoreni prva faza marine sa 176 vezova, prvi ultraluksuzni hotel The Chedi, ali i marina naselje sa oko 220 rezidencijalnih jedinica.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), država Crna Gora posjeduje 7,19 odsto vlasničkog kapitala kompanije Luštica Development, dok se Orascom vodi kao vlasnik 92,7 osto akcija te firme.

“Ugovorom o zakupu i izgradnji definisan je minimalni iznos investicije od 150 miliona EUR u roku od četiri godine od dana stupanja ugovora na snagu (dana efektivnosti), pod uslovom da sve ugovorne strane ispune svoje obaveze”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji za nabavku usluge ovlašćenog procjenjivača ulaganja.

Ponude ovlašćeni procjenitelji mogu da dostavljaju Ministarstvu najkasnije do 14. decembra, kada će biti organizovano i otvaranje ponuda, kojem mogu da prisustvuju opunomoćeni predstavnici ponuđača.

Najčitanije