fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTransportna zajednica će podržati prioritetne projekte

Transportna zajednica će podržati prioritetne projekte

Beograd, (MINA-BUSINESS) – Transportna zajednica će podržati prioritetne projekte koji će povezati regionalnu infrastrukturnu mrežu i na taj način učiniti region poželjnim za investicije, ocijenjeno je na Kopaonik biznis forumu.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija saopšteno je da je na panelu pod nazivom Infrastruktura i agende konektivnosti, najavljena podrška Transportne zajednice prioritetnim projektima, cargo, pomorskom i željezničkom saobraćaju koji će umrežiti regionalne projekte i učiniti region poželjnim za investicije.

Ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić, je tokom panela govorio o mogućnostima zajedničkih ulaganja Crne Gore i Srbije u cilju stvaranja uslova za brži i kvalitetniji protok robe i usluga, uz pomoć Transportne zajednice i Evropske investicione banke (EIB), sa fokusom na velike kapitalne projekte.

Učesnici panela su poručili da trenutno postoji politička volja za smanjenje barijera koje ugrožavaju i usporavaju nesmetani protok robe i usluga, kao i da će dati puni doprinos da tako bude i u budućnosti.

Na panelu je razgovarano o povezanosti Zapadnog Balkana i saobraćajnoj infrastrukturi drumskog, željezničkog i pomorskog saobraćaja, a osim Bojanića na njemu su učestvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Tomislav Momirović, direktor Transportne zajednice, Matej Zakonjše i šef regionalnog predstavništva EIB-a za Jugoistočnu Evropu, Alessandro Bragonzi.

Fokus učesnika Kopaonik biznis forumu, koji se ove godine održava u Beogradu, danas je bio na energetici, infrastrukturi, investicionom ambijentu i drugim temama od značaja za razvoj i napredak regiona.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...