fbpx
NaslovnicaMINA BusinessToMontenegro posluje odgovorno i u interesu države

ToMontenegro posluje odgovorno i u interesu države

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Кompanija ToMontenegro posluje odgovorno i u najboljem interesu države i njenih građana i tako će nastaviti da se razvija i u narednim godinama, saopštili su njeni predstavnici.

Oni su, odgovarajući na pitanja Dana u vezi sa komentarima državnog sekretara u Ministarstvu kapitalnih investicija, Zorana Radunovića, koji je kazao da nije zadovoljan radom kompanije, kazali da je ToMontenegro prošle godine ostvario priliv od skoro devet miliona EUR, iako je sa letovima počeo tek u junu.

„ToMontenegro nije odgovoran, niti je učestvovao u bilo kom procesu prije samog osnivanja, te nije u našoj nadležnosti da komentarišemo odluke koje su donesene prije toga. Zakon i procedure su jasni kao i statut društva i sve odluke kompanije i borda direktora donosimo u skladu sa tim, istovremeno redovno informišući Ministarstvo, ne samo o finansijskim rezultatima, već i o svim aspektima poslovanja“, kazali su iz avio-kompanije.

Oni su naveli da su u aprilu prethodne godine dostavili Ministarstvu viziju i predlog strategije kroz prezentaciju trogodišnjeg plana, koja se dalje prilagođavala nestabilnim uslovima i okolnostima.

„Osnivanje nove nacionalne avio-kompanije je državni projekat i svi koji su od početka bili uključeni dali su maksimalan doprinos, svjesni koliko je bilo važno početi sa letovima što prije i iskoristiti maksimalno sve kapacitete tokom ljetnje turističke sezone na najbolji način“, rekli su iz ToMontenegra.

Oni su podsjetili da je komapnija formirana u jeku pandemije, kada su tržišta bila zatvorena.

„U tako kompleksnom poslovnom ambijentu, ToMontenegro je sa posebnom pažnjom pratio situaciju, prvenstveno u Evropi i na svim emitivnim tržitima, prilagođavajući svoje operacije, kako bi se negativan uticaj pandemije, zatvorenih tržišta i restriktivnih mjera, koje su uticale na ograničenja međunarodnih putovanja, sveo na minimum“, kazali su iz avio-kompanije.

Oni su dodali da su se upravo zbog toga tokom prve ljetnje sezone fokusirali na region i tako uspjeli da ostvare odlične rezlutate i veliki uspjeh u datim okolnostima.

Iz kompanije su naveli i da su više puta ukazivali na moguće izazove i probleme na tržištu, ali i inicirali brojne strateške teme Ministarstvom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije