fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryTodorović negirao krivicu

Todorović negirao krivicu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Šef Direktorata za dobru javnu upravu i djelovanje nevladinih organizacija, Branislav Todorović, rekao je pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević da nije učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije koja je prala novac po nalogu odbjeglog bankara, Duška Kneževića, pišu Vijesti.

Taj funkcioner Ministarstva javne uprave uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je počinio dva krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca putem podstrekavanja, dok je bio u upravi Kneževićeve Atlas banke.

Istovremeno, uhapšene su i njegove bivše kolege bankari Živko Šljivančanin i Tamara Karadžić, šalterski radnici.

Prema nezvaničnim informacijama lista, Vukčević je donijela naredbu o proširenju istrage, pa su njih troje okrivljeni da su dio grupe čiji su članovi, između ostalih, Slavoljub Stijepović, Nebojša Medojević, Velibor Milošević, Vlatko Rašović i drugi.

Nakon gotovo dvosatnog saslušanja, Todorović je pušten da se brani sa slobode, saopštio je njegov pravni zastupnik, advokat Borivoje Đukanović.

On je objasnio da taj postupak ima procesni status službene tajne, zbog čega ne može da govori o tome šta je njegov klijent kazao tokom saslušanja.

“Ono što je moguće reći u ovoj fazi krivičnog postupka, s obzirom na to da su po naredbi postupajućeg tužioca svi podaci iz spisa, a samim tim i elementi iskaza dobili status obaveze čuvanja služebne tajne, je ono što ne povređuje tu zabranu, a to je da okrivljeni negira izvršenje krivičnog djela u bilo kom smislu i da je kategoričan da nikakviog dodira nema sa inkriminacijama koje su stavljene na teret”, kazao je advokat Đukanović.

On je dodao da je Todorović iznio odbranu i odgovarao na pitanja specijalne tužiteljke, nakon čega je pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Todorović se tereti da je odobravao nezakonite transfere “prljavog” novca od prodaje hotela Princess, dok je bio jedan od čelnika Atlas banke. Prema istim informacijama, Šljivančanin i Karadžić su izvršavali njegove naloge.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...