fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekomu sertifikat za upravljanje bezbjednošću informacija

Telekomu sertifikat za upravljanje bezbjednošću informacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom dobitnik je sertifikata ISO 27001 za primjenu Sistema upravljanja bezbjednošću informacija.

„Dobijanje tog sertifikata je još jedna potvrda da kompanija razvija procese zasnovane na principima sigurnosti, i da je njena poslovna politika usmjerena na stalna poboljšanja u sistemu upravljanja bezbjednošću informacija“, navodi se u saopštenju Telekoma.

Sertifikat ISO 27001 smatra se vodećim međunarodnim standardom upravljanja informacijskom sigurnošću, pa je samim tim prihvaćen kao standard u najvećim i najuspješnijim poslovnim sistemima.

Iz kompanije su kazali da je proces sertifikacije, započet početkom godine, uspješno završen u maju, a tim standardom Telekom svojim korisnicima i poslovnim saradnicima pokazuje da je pouzdan poslovni partner, da prema podacima koji su mu na raspolaganju postupa odgovorno, da se oni koriste profesionalno i distribuiraju sigurno.

Vođa službe za IT infrastrukturu i IT/NT bezbjednost i menadžer na projektu sertifikacije, Ivan Stanković, rekao je da informacione tehnologije prožimaju svaki aspekt svakodnevnog života.

„Sa razvojem informacionih tehnologija informacija je postala lako dostupna, ali u isto vrijeme i ugrožena. Prijetnje po bezbjednost informacija dolaze sa različitih strana, pa je od velikog značaja za funkcionisanje i opstanak organizacije obezbjeđivanje sigurnosti informacija kojima ta organizacija raspolaže“, saopštio je Stanković.

On je dodao da su konkurentska prednost, smanjenje rizika od gubitka informacija i usaglašenost sa važećim domaćim zakonima i regulativama samo neke od prednosti koje ističe sertifikat ISO 27001.

„Siguran sam da će naš kontinuirani rad na podizanju standarda bezbjednosti, kao i postojanje odgovornosti za bezbjednost informacija na svim nivoima u kompaniji, dovesti do još većeg povjerenja korisnika i partnera u Telekom“, kazao je Stanković.

Na projektu sertifikacije radio je tim sastavljen od predstavnika svih sektora kompanije, budući da se bezbjednost informacija tiče svih zaposlenih.

Specijalista za upravljanje transformacijama, i jedan od učesnika na realizaciji projekta sertifikacije, Matija Milačić, kazao je da biti dio tima koji dokazuje superiornost i tehnološku naprednost Telekoma uvijek predstavlja ogromnu satisfakciju.

„Posebno možemo biti zadovoljni kada znamo da smo i prije sertifikacije ispunjavali gotovo sve zahtjeve, i da smo radili samo na manjim izmjenama i prilagođavanjima. Sertifikovanje Crnogorskog Telekoma po ISO standardima 27001 i 27033 samo je još jedan dokaz naše posvećenosti zaštiti informacija, i visokom kvalitetu poslovanja“, naveo je Milačić.

On je dodao da je sada moguće sa još više samopouzdanja i elana nastaviti dalji razvoj kompanije i kreiranje novih proizvoda, sa prestižnim sertifikatima koji stoje iza njih.

Najčitanije

Nastavak stabilizacije i usmjerenost na budući rast

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Plantaža usvojio je danas finansijski izvještaj za prošlu godinu,...