fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekom zabilježio najveći protok podataka kroz mrežu

Telekom zabilježio najveći protok podataka kroz mrežu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kroz mobilnu mrežu Crnogorskog Telekoma prošle godine je prošlo više od 20 miliona gigabajta podataka, čime je zabilježen njihov najveći protok u Crnoj Gori, pokazali su zvanični statistički podaci.

„Telekom je na taj način, sa 40 odsto ukupnog internet saobraćaja u zemlji, još jednom zabilježio najveći protok gigabajta kroz mrežu u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju kompanije.

Korisnici Telekoma su, kako je saopšteno, prošle godine surfujući premašili rekord iz 2019. godine, čak 40 odsto. Protok zabilježen prošle godine bio je skoro dvostruko veći od onog iz 2018. godine.

Iz Telekoma su podsjetili da su na kraju prošle godine imali najveći broj korisnika mobilnog interneta u zemlji, koji je u odnosu na godinu ranije porastao deset odsto.

„Trend rasta u protoku gigabajta Telekom bilježi tokom većeg dijela godine, a na njega je u najvećoj mjeri uticala epidemija koronavirusa. Tako je najveći rast zabilježen u prvom talasu epidemije i tokom ljeta. Rast je nastavljen i u periodu koji je uslijedio i koji su obilježili početak školske godine i aktivnosti učenja na daljinu“, navodi se u saopštenju.

U posljednjem kvartalu je zabilježeno oko 35 odsto više protoka gigabajta na mjesečnom nivou nego u periodu prije epidemije.

„Telekom je krajem prošle godine odlučio da korisnike nagradi besplatnim gigabajtima, kako bi i u neuobičajenim okolnostima u kojima smo proslavili praznike lakše pronašli način da podijele euforiju, pažnju i ljubav sa najbližima, čak i kada nisu zajedno“, rekli su predstavnici kompanije.

Statistika, kako su dodali, pokazuje da je ta inicijativa naišla na zadovoljstvo korisnika koji su u velikom broju aktivirali besplatne gigabajte, pa otud i značajno povećanje saobraćaja.

„Sličnu situaciju smo imali i tokom ljeta, kada smo korisnicima mobilnog interneta dali nekoliko puta više gigabajta kako bi tokom odmora podijelili sa prijateljima fotografije i snimke najljepših predjela naše zemlje, i možda još nekoga inspirisali da krene tim stopama, ali i kako bi ostali povezani jedni sa drugima, i imali brz i lak pristup aplikacijama, servisima i različitom sadržaju u svakom trenutku“, kazali su iz Telekoma.

Najčitanije