fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekom predstavio eSIM tehnologiju

Telekom predstavio eSIM tehnologiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom je, prvi u Crnoj Gori, predstavio korisnicima virtualne, elektronske SIM kartice (eSIM), koje su im od danas na raspolaganju uz Samsung Galaxy S20+ i iPhone 11 i SE2 serije uređaja.

Iz Crnogorskog Telekoma je saopšteno da je aktivacija jednostavna, obavlja se skeniranjem QR koda i putem interneta, a svi detalji i uputstva dostupni su na sajtu www.telekom.me.

„Tehnologija eSIM korisnicima donosi različite benefite. Umjesto SIM kartica različitih veličina – mini, micro, nano – za različite uređaje, eSIM funkcioniše na svim uređajima koji podržavaju ovu tehnologiju“, objasnili su iz Telekoma.

Istovremeno, osim što je praktičniji i jednostavniji za aktivaciju, eSIM je i ekološki prihvatljiviji, jer eliminiše upotrebu plastičnih SIM kartica budući da je zasnovan na softveru i ugrađen u same uređaje, što dozvoljava korisnicima da imaju i više aktivnih brojeva u istom telefonu.

„Tehnologija eSIM je integrisana u novije modele pametnih satova dajući im autonomiju kakvu do sada nijesu imali, što će korisnicima donijeti nove mogućnosti. Međutim, najvažniju ulogu eSIM će u budućnosti odigrati u sferi međusobno povezanih uređaja po Internet of Things (IoT) tehnologiji, jer omogućava uređajima da rade nezavisno od pametnih telefona“, navodi se u saopštenju.

Telekom zainteresovanim za korišćenje eSIM-a nudi i popust na Non-stop postpejd tarifu.

Popust važi uz produženje ugovora i s novim ugovorom, i traje dok traje ugovor, a više detalja dostupno je na sajtu www.telekom.me.

„Telekom je investirao u stvaranje tehničkih uslova za korišćenje eSIM-a u Crnoj Gori kako bi svojim korisnicima ponudio jednu od trenutno najsavremenijih dostupnih tehnologija. Implementacija je obavljena uz podršku Deutsche Telekoma“, precizirali su iz Telekoma.

Korisnici Telekoma, zahvaljujući tome, će moći proces poručivanja uređaja i željene tarife da obave onlajn, preko sajta kompanije i kroz Telekom ME aplikaciju, a eSIM će moći da instaliraju skeniranjem QR koda koji će dobiti na ugovoru, dok su prikačeni na WiFi mrežu.

„Na ovaj način dodatno je olakšan proces kupovine i unaprijeđeno je korisničko iskustvo“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije