fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekom nagrađen priznanjem Izvrsnost u izazovima

Telekom nagrađen priznanjem Izvrsnost u izazovima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konsultantska kuća Selectio dodijelila je Crnogorskom Telekomu priznanje Izvrsnost u izazovima, čime je postao prva telekomunikaciona kompanija u Crnoj Gori koja je dobila tu nagradu.

Iz Crnogorskog Telekoma su saopštili da Selectio od aprila prošle godine, priznanjem Izvrsnost u izazovima, nagrađuje one kompanije koje demonstriraju visok nivo brige za svoje zaposlene tokom pandemije koronavirusa.

„Cilj priznanja Izvrsnost u izazovima, uz naglašavanje važnosti kvalitetnog upravljanja zaposlenima, jeste podsticanje dijeljenja dobrih praksi koje su mnoge kompanije pokrenule tokom perioda pandemije“, navodi se u saopštenju.

Kako bi neka kompanija dobila to priznanje, mora proći kroz nezavisnu evaluaciju svojih praksi upravljanja zaposlenima, pri čemu se procjenjuju agilnost i prilagodljivost kompanije, organizacija rada u kriznom periodu, komunikacija sa zaposlenima, inicijative koje su pokrenute kako bi se osigurali zdravlje i dobrobit zaposlenih, te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.

„Ono po čemu se Telekom u periodu pandemije istakao jeste efikasno i pravovremeno upravljanje krizom s naglaskom na osiguravanje zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenih“, dodaje se u saopštenju.

U kompaniji je stavljen fokus i na kvalitetnu kriznu komunikaciju, kao i na zadržavanje osjećaja povezanosti među zaposlenima.

„Benefiti za zaposlene su očuvani tokom kriznog perioda, pa su svi zaposleni dodatno nagrađeni zbog svoje posvećenosti kvalitetnom radu u ovim izazovnim okolnostima“, rekli su iz Telekoma.

Izvršna direktorica kompanije, Dina Cibulskaja, kazala je da je Telekom u periodu pandemije, uprkos veličini i broju zaposlenih, pokazao zavidan nivo spremnosti na transformaciju, kako u tehnološkom tako i u organizacionom smislu.

„Osim što smo za većinu koleginica i kolega u rekordno kratkom roku organizovali rad od kuće, uključujući primjer Call centra kojeg smo prvi put u istoriji Telekoma izmjestili iz svojih prostorija, takođe smo nastavili da razvijamo i implementiramo digitalna rješenja kako bismo unaprijedili sopstvene poslovne procese i ponudili ista rješenja partnerima“, objasnila je Cibulskaja.

Kako je kazala, zdravlje zaposlenih je bio glavni fokus, što su u kompaniji pokazali kroz blagovremeno obezbjeđivanje neophodne zaštitne opreme i prije uvođenja zvaničnih mjera.

„A da zdravlje naših koleginica i kolega i dalje ostaje naš prioritet, potvrdili smo kroz mnoge druge preduzete aktivnosti kao što su uvođenje modela rada od kuće, obezbjeđivanje brzih testova kao i pulsnih oksimetara za naše zaposlene, konstantna komunikacija sa kolegama u izolaciji i njihovim porodicama“, navela je Cibulskaja.

Prema njenim riječima, na brigu o zaposlenima nije uticao ni ekonomski pritisak tokom pandemije, pa je Telekom u cijeloj prošloj godini, uprkos pritisku na prihode zbog ekonomske krize, u fokusu imao očuvanje poslova i benefita za zaposlene.

„Takođe, u Telekomu smo u prethodnom periodu prošli kroz različite organizacione promjene kako bismo se pripremili za drugačiji, agilniji način rada, vodeći posebno računa o liderstvu tokom krize i pronalaženju načina da se zaposleni u novim okolnostima dodatno motivišu i uključe u procese i dobiju adekvatan odgovor za obavljeni posao“, saopštila je Cibulskaja.

Ona je rekla da se Telekom, zahvaljujući izvanrednom zalaganju zaposlenih, kvalifikovao za to priznanje.

„Priznanje predstavlja potvrdu da smo u stanju da se brzo transformišemo i na taj način ostanemo pouzdan partner korisnicima i lokalnoj zajednici“, zaključila je Cibulskaja.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...