fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekom ekskluzivni partner projekta

Telekom ekskluzivni partner projekta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom, prvorangirana kompanija u oblasti telekomunikacija u prošlogodišnjem izboru 100 najvećih u Crnoj Gori, i ove godine je ekskluzivni partner projekta, saopšteno je iz BI Consultinga.

„U rangiranjima koje je BI Consulting obavio za potrebe projekta Telekom je zauzeo prvo mjesto u oblasti telekomunikacija. Kompanija je, pored toga, zauzela osmo mjesto po prihodu i dobiti među velikim preduzećima, dok je po broju zaposlenih na 16. mjestu“, navodi se u saopštenju.

Iz BI Consultinga su rekli da Telekom, kao tehnološki lider, pomaže rast i razvoj crnogorske privrede, te da nije iznenadila odluka da i ove godine kao ekskluzivni partner podrži projekat.

Iz Telekoma su saopštili da su prepoznali vrijednosti koje projekat promoviše, te da kroz njihovu afirmaciju podstiču razvoj crnogorskog poslovnog ambijenta i privrede.

Direktor Sektora za poslovne korisnike Crnogorskog Telekoma, Predrag Perković, rekao je da raduje činjenica da je ta kompanija i ove godine ekskluzivni partneri projekta, čiji je akcenat na afirmaciji kvaliteta i uspješnog i transparentnog poslovanja.

„Crnogorski Telekom, kao dio Deutsche Telekom grupe, privatnom i javnom sektoru u Crnoj Gori pruža najnaprednije usluge najvećeg kvaliteta, kao i pametna rješenja i ekspertizu u njihovoj implementaciji. Kao tehnološki lider i pouzdan partner pomažemo crnogorskom biznis sektoru da iskoristi mogućnosti koje donosi digitalizacija i na taj način unaprijedi poslovanje i rad sa građanima“, kazao je Perković.

On je dodao da u Telekomu vjeruju da takvi projekti dodatno doprinose povezivanju crnogorskih kompanija i dijeljenju iskustava, što ih čini najuspješnijim u zemlji.

Projekat 100 najvećih u Crnoj Gori realizuje se u saradnji sa ministarstvima finansija i ekonomije, uz podršku Privredne komore i uz pokroviteljstvo Societe Generale banke Montenegro.

Iz BI Consultinga su objasnili da se na osnovu jasnih i javno dostupnih kriterijuma obavlja rangiranje najuspješnijih crnogorskih preduzeća, što se objavljuje u publikaciji Poslovne novine -100 najvećih u Crnoj Gori u maju.

Oni su podsjetili da će nakon predaje poslovnih knjiga za prošlu godinu, crnogorske kompanije koje zadovoljavaju kriterijume biti rangirane po prihodima, dobiti i broju zaposlenih, i to u okviru mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća.

„U okviru projekta će se rangirati i nagraditi po prihodu i najveće kompanije u zavisnosti od djelatnosti, ukupno njih 12, a biće dodijeljena i posebna nagrada za kompaniju koja u posljednje tri godine bilježi konstantan rast po broju zaposlenih, ukupnom prihodu i neto dobiti“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije