fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTehnopolis i mostarska Intera realizovali brojne regionalne projekte

Tehnopolis i mostarska Intera realizovali brojne regionalne projekte

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Inovaciono – preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića i Intera tehnološki park iz Mostara za dvije godine saradnje ostvarili su strateško regionalno partnerstvo kroz realizaciju brojnih projekata usmjerenih na razvoj biznisa, saopšteno je tokom studijske posjete toj mostarskoj instituciji.

Menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva Tehnopolisa, Đorđije Brkuljan, kazao je da je cilj studijske posjete novinara – dopisnika lokalnih i nacionalnih medija iz Crne Gore upoznavanje sa konceptom i sličnostima u radu inovaciono preduzetničkih centara i tehnoloških parkova iz regiona koji već godinama postoje.

„Željeli smo da pokažemo i koliko je Tehnopolis prisutan u regionu i na koliko projekata sarađuje sa partnerima. Imamo dosta sličnih aktivnosti, a planiramo pokretanje laboratorija za industrijski dizajn i nabavku CNC mašina, 3D printera, laser kartera i laser gravera“, rekao je Brkuljan.

U toj laboratoriji, kako je naveo, radiće obuke, a stanarima Tehnopolisa biće omogućeno da rade prototip koji će moći i da testiraju, a vjerovatno će imati i širu upotrebu.

Brkuljan je, govoreći o saradnji sa Interom, podsjetio na projekat coworkinga koji postoji i u Tehnopolisu, kao i u Tuzli i Zadru, a Code Hub namijenjen je stanarima poslovnog inkubatora, pojedincima i timovima s poslovnim idejama, startupovima, IT preduzećima i svima koji žele da ostvare poslovne kontakte i dobiju mentorsku podršku.

Brkuljan je naveo da trenutno sa mostarskom Interom imaju sada dva projekta koja realizuju, za oko deset napisanih čekaju rezultate poziva, a svakodnevno razmjenjuju iskustva i znanja iz oblasti pospješivanja razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća, startupova i osnaživanja mladih ljudi.

„Imaćemo i programe razmjene i omogućiti stanarima da rade i u ostalim gradovima gdje se nalaze Cod Hubovi. Tehnoloških parkova ima oko 20 u regionu, a u Crnoj Gori je u planu izgradnja naučno – tehnološkog parka, a Tehnopolis je inpulsni centar”, objasnio je Brkuljan.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije