fbpx
18.1 C
Podgorica
March 23, 2023.
NaslovnicaMINA BusinessTatjana Mandić nova izvršna direktorica M:tel-a

Tatjana Mandić nova izvršna direktorica M:tel-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nova izvršna direktorica kompanije M:tel je Tatjana Mandić, koja je na toj funkciji naslijedila Vladimira Lučića.

Lučić, koji je predsjednik Odbora direktora M:tel-a, kompaniju je vodio od juna 2012. godine, dok je u decembru prošle godine imenovan za generalnog direktora Telekoma Srbije.

Iz M:tel-a su saopštili da Mandić ima više od 30 godina iskustva u sektoru telekomunikacija, kao i da je posljednjih pet direktor Sektora za ekonomske poslove kompanije.

„Karijeru je počela 1991. godine, nakon što je prva u generaciji diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. U JPTT saobraćaja Crne Gore je obavljala poslove bilansiste, a od 1999. godine je u Pošti Crne Gore obavljala funkciju šefa računovodstva, navodi se u saopštenju.

Mandić je u kompaniji M:tel od njenog osnivanja. U junu 2013. godine imenovana je na funkciju zamjenika direktora Sektora za ekonomske poslove, a od decembra 2016. godine za direktora tog sektora.

„Mandić je radila na svim većim projektima u kompaniji, od kojih su najznačajniji uvođenje računovodstveno-finansijskog aplikativnog rješenja Navision i akvizicije kablovskih operatora, te njihove integracije u M:tel. Tokom 2012. godine obavlja funkciju ovlašćenog zastupnika privrednog društva Fibernet, a u periodu od kad je M:tel postao vlasnik Media Net-a, obavljala je funkciju izvršnog direktora Media Net-a“, kazali su iz M:tel-a.

Mandić je od 2018. godine radila u timu Telekom Srbija grupe na akviziciji oko 20 kablovskih operatora, kao i na projektu implementacije SAP-a u M:tel-u, a bila je i vođa projekta implementacije elektronske fiskalizacije.

Mandić posjeduje niz sertifikata u oblasti računovodstva, kao i zvanje sertifikovanog računovođe po programu Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

Najčitanije