fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTamaš Kamaraši novi glavni izvršni direktor CKB-a

Tamaš Kamaraši novi glavni izvršni direktor CKB-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi glavni izvršni direktor Crnogorske komercijalne banke (CKB) je Tamaš Kamaraši.

“Kamaraši, koji će na funkciju stupiti sjutra, naslijediće Pala Kovača koji se na mjestu glavnog izvršnog direktora nalazio od 2017. godine”, navodi se u saopštenju banke.

Kamaraši je magistar ekonomskih nauka i u OTP grupi je od 2002. godine angažovan na brojnim upravljačkim funkcijama – izvršni direktor za rizike i Direkcije za analizu rizika, kao i zamjenik glavnog izvršnog direktora.

“Bio je izvršni direktor za rizike i zamjenik glavnog izvršnog direktora u OTP banci u Rusiji. Od 2019. godine izvršni je direktor Sektora za korporativno upravljanje grupom i operativne poslove”, dodaje se u saopštenju.

Osim bogatog međunarodnog poslovnog iskustva, Kamaraši, kako se navodi, dobro poznaje prilike i specifičnosti crnogorskog tržišta, zahvaljujući vremenu koje je proveo kao predsjednik Odbora direktora Podgoričke banke, a kasnije i kao član Odbora direktora CKB-a.

“Dolaskom Kamarašija na čelo najveće banke na crnogorskom tržištu, očekuje se da će CKB još više učvrstiti svoju lidersku poziciju. U narednom periodu poseban fokus biće na dodatnom jačanju odnosa sa klijentima i kreiranju novih prilika za unapređenje cjelokupnog poslovnog ambijenta u zemlji”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...