fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSvako otvaranje granica od i ka Crnoj Gori je šansa

Svako otvaranje granica od i ka Crnoj Gori je šansa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svako otvaranje granica od i ka Crnoj Gori je šansa, ocijenila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić i dodala da istraživanja koja rade pokazuju zainteresovanost gostiju sa tradicionalnih tržišta za odmor u crnogorskoj destinaciji.

Ona je za Antenu M kazala da je Crna Gora otvorila svoje granice za veliki broj država i da se lista zemalja kojima je dozvoljen ulazak ažurira na sedmičnom nivou na osnovu epidemioloških kriterijuma.

“Činjenica je i da na listi imamo veći broj država sa kojima se uspostavlja promet, što naravno ohrabruje i očekujemo da se kod nas, ali i u svim zemljama, epidemiloška situacija poboljša, što će u krajnjem usloviti i intenzivnija turistička kretanja”, navela je Radak Kukavičić.

Ona smatra da će odluka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) da, pored već otvorenih, otvori granice i sa zemljama regiona i Rusijom, nesumnjivo uticati da se obnovi turistički promet sa ovim strateški važnim emitivnim tržištima.

“Imajući u vidu da je Crna Gora već ranije otvorila granice za Bosnu i Hercegovinu (BiH), Albaniju i Kosovo, Ukrajinu i Bjelorusiju, upravo sa ovih tržišta u našim hotelima bilježi se iz sedmice u sedmicu rast broja gostiju sa ovih tržišta. Naravno, ova sezona nije uporediva niti sa jednom sezonom do sada, ni kod nas niti u svijetu, i cilj je da se u komunikaciji sa partnerima prenesu jasne i precizne informacije vezano za režime ulaska turista”, kazala je Radak Kukavičić.

Ona je rekla da kroz sve kanale komunikacije prezentuju protokole i standarde koji se primjenjuju u svim turističko – ugostiteljskim objektima, plažama, aerodromima i prevozu.

Prema trenutnim informacijama od turističke privrede evidentno je, kako je navela Radak Kukavičić, da postoji značajno interesovanje sa tržišta regiona.

“Naročito Srbije s obzirom na to da su za srijedu najavljeni prvi letovi iz Beograda i Niša za Podgoricu i Tivat. Takođe, mediji iz Srbije informišu da je broj građana koji žele da se testiraju u porastu, upravo iz razloga odlaska na odmor u Crnu Goru obzirom da su potrebni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sata”, objasnila je Radak Kukavičić.

Ona očekuje u narednom periodu intenzivnija turistička kretanja sa tržišta regiona, svakako uz poštovanje predviđenih procedura ulaska.

Najčitanije