fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSusreti s najvišim čelnicima evropskog avio-saobraćaja

Susreti s najvišim čelnicima evropskog avio-saobraćaja

Podgorica, Brisel, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska delegacija, u kojoj su predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija i Aerodroma Crne Gore, danas putuje u radnu posjetu Briselu, gdje će razgovarati sa čelnicima krovnih institucija iz oblasti avijacije.

Iz Aerodroma su kazali da su planiran razgovori sa predstavnicima Direktorata za mobilnost i transport Evropske unije, Evropske organizacije za sigurnost vazdušne plovidbe i Međunarodnog savjeta aerodroma (ACI).

Sastancima će prisustvovati državni sekretar u Ministarstvu Zoran Radulović, Milica Mićunović iz tog Vladinog resora, izvršni direktor Aerodroma Goran Jandreoski i njegov zamjenik Petar Radulović.

“Cilj službene posjete navedenim institucijama je razmjena iskustva i prakse sa ostalim njihovim članicama, ali i unapređenje zadatih ciljeva iz oblasti transportne politike – Poglavlje 14, što će poboljšati efikasnost pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji”, navodi se u saopštenju.

U Generalnom direktoratu za mobilnost i transport predstvanike Ministarstva i Aerodroma će dočekati generalni direktor za mobilnost, Henrik Holoei.

U Eurocontrolu, instituciji od krucijalnog značaja za sigurnost vazdušne plovidbe, crnogorska delegacija sastaće se sa generalnim direktorom Eamannom Brennanom.

U ACI-u će se sastati sa direktorom te organizacije, Oliverom Jankovecom.

“Posjeta toj instituciji je od velikog značaja, jer Crna Gora prvi put ima svog predstavnika u bordu ACI-a, što za državu predstavlja veliki uspjeh ali i obavezu”, dodaje se u saopštenju.

Jandreoski je 26. oktobra ove godine na sjednici Generalne skupštine ACI-a, održanoj u Ženevi, izabran za člana njihovog borda.

ACI je tijelo koje unapređuje zajedničke interese evropskih aerodroma i promoviše profesionalnu izvrsnost i učinkovitost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije