fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSupervizija u Crnoj Gori dobro funkcioniše

Supervizija u Crnoj Gori dobro funkcioniše

Podgorica, Vašington, (MINA-BUSINESS) – Uvođenje stečaja u Atlas i Invest banku Montenegro (IBM) dokaz je da supervizija u Crnoj Gori dobro funkcioniše, ocijenio je zamjenik izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Tao Zhang.

Zhang je, na sastanku sa crnogorskom delegacijom Ministarstva finansija i Centralne banke (CBCG) u Vašingtonu, pozdravio preduzimanje mjera na snaženju finansijske stabilnosti.

Delegacija Crne Gore, koju predvode ministar finansija Darko Radunović i guverner CBCG Radoje Žugić, završila je učešće na proljećnim sastancima MMF-a i Svjetske banke (SB).

“Tokom sastanka je potvrđen nastavak sprovođenja mjera važnih za dalje jačanje fiskalne stabilnosti u Crnoj Gori”, navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva i CBCG.

Predstavnici crnogorske delegacije su održali sastanak i sa zamjenikom direktora Sektora za fiskalna pitanja u MMF-u, Gerd Schwartzom, i ekspertskim timovima tog sektora, koji pružaju tehničku pomoć Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi Crne Gore.

“Na sastanku su detaljno analizirani efekti dosadašnje tehničke podrške MMF-a za reforme poreske politike, sa fokusom na podršku za oblast reforme poreske administracije, podršku jačanju administrativnih kapaciteta za implementaciju pravnog okvira za javno privatno partnerstvo, kao i efekte ekspertskih misija za analizu poreske politike, poreskog opterećenja rada i poreskih izuzeća”, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je u kojim oblastima je potrebno nastaviti tehničku podršku MMF-a, a u kojima je, poput oblasti javno-privatnih partnerstava potrebno sagledati najoptimalniji model tehničke pomoći koji će ojačati administrativne kapacitete Ministarstva finansija.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije