fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSuđenje Obradoviću i Ivanoviću 6. marta 

Suđenje Obradoviću i Ivanoviću 6. marta 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Početak suđenja bivšim čelnicima Telekoma, Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću, sutkinja Višeg suda Evica Durutović zakazala je za 6. mart.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) oni se terete za zloupotrebu položaja, odnonso da su tokom privatizacije Telekoma iz te kompanije izvukli 2,3 miliona EUR kroz, kako se navodi, fiktivni ugovor sa kompanijom Rawleigh o analizi regionalnog tržišta telekomunikacija, pišu Vijesti.

SDT tereti Obradovića i Ivanovića da su krivično djelo počinili u periodu od 27. oktobra do 28. decembra 2005. godine.

„Prema prethodnom dogovoru i zajedno kao odgovorna lica u privrednim društvima, i to Ivanović kao izvršni direktor preduzeća Monet, a Obradović kao predsjednik Odbora direktora Telekoma Crne Gore, s umišljajem, svjesni svoga djela čije izvršenje su htjeli i znajući da je njihovo djelo zabranjeno zloupotrijebili su svoje službene položaje u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i time drugom pribavili protivpravnu imovinsku korist, a preduzećima Monet i Telekom Crna Gora nanijeli štetu“, navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dodaje, 27. oktobra 2005. godine sa preduzećem Rawleigh Trading iz Londona zaključili ugovor o pružanju konsultantskih usluga, kojim je navodno to preduzeće obavezano da obavi procjenu trenutne situacije u sektoru telekomunikacija u jugoistočnoj Evropi.

Najčitanije