fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSud odredio izvršenje na založenoj opremi

Sud odredio izvršenje na založenoj opremi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredni sud je odredio izvršenje na opremi za proizvodnju peleta koju je “Vektra Jakić” založila kao sredstvo obezbjeđenja za kredit od tri miliona EUR dobijen od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja iz Abu Dabi razvojnog fonda, piše Pobjeda.

Iako je na posljednjem ročištu zastupnik “Vektre Jakić”, Ranko Grbavac, tražio odlaganje zbog mogućnosti dogovora, sutkinja to nije dozvolila. Ona je odbila i njegov zahtjev da se sprovede finansijsko vještačenje kako bi bio utvrđen tačan iznos duga, s obzirom na to da momentom raskida ugovora, cjelokupni iznos dospijeva na naplatu.

Zahtjevima se protivi i zamjenica zaštitnika imovinsko-pravnih interesa, Žana Raičević, koja je navela da nije dobila obavještenje od Ministarstva poljoprivrede u vezi pregovora, ali je imala uvid u predlog „Vektre Jakić“ da rate umjesto njih izmiruje Vektra grupa, dok se ne steknu uslovi da nastave sa otplatom kredita.

Grbavac je kazao da je dio obaveza po kreditu izmiren, kao i da je kašnjenje posljedica nezakonite blokade računa, zbog čega i vode postupak protiv Opštine Pljevlja.

On smatra da bi donošenjem rješenja o izvršenju nastupile nesagledive posljedice, te da bi šteta koja bi nastala bila predmet nove tužbe protiv države.

„Vektra Jakić“ je ugovor o kreditu sa Ministarstvom poljoprivrede zaključila prije četiri godine, kako bi izgradila fabriku peleta. Početkon godine država je raskinula taj ugovor, a u junu je obavijestila „Vektru Jakić“ namjeri da pokrene postupak prinudne naplate.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...