fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSud odbio zahtjev tužilaštva da se Kneževiću sudi u odsustvu

Sud odbio zahtjev tužilaštva da se Kneževiću sudi u odsustvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Viši sud u Podgorici je rješenjem u predmetu poznatom kao Aerodromi u ponovnom postupku odbio kao neosnovan predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da se predsjedniku Atlas grupe, Dušku Kneževiću sudi u odsustvu, saopštio je njegov advokat Nemanja Jolović.

Jolović je podsjetio da je prethodno Apelacioni sud 4. marta uvažio žalbe branilaca Kneževića po tom pitanju.

“Prihvatajući primjedbe i upustva Apelacionog suda, Viši sud u Podgorici je u svom rešenju kojim je odbio predlog SDT-a za suđenje u odsustvu, zaključio ono što je odbrana Kneževića u svojim žalbama i tokom postupka isticala, da sam boravak Kneževića u inostranstvu ne znači da je on nedostupan državnim organima”, naveo je Jolović.

On je objasnio da se neko može smatrati nedostupnim državnim organima Crne Gore prvenstveno ukoliko mu se pokuša dostaviti poziv putem međunarodne pomoći, iako se zna da je u drugoj državi na poznatoj adresi.

“Kako u konkretnom slučaju mogućnost za pozivanje putem međunarodne pravne pomoći nije iskorišćena, a imajući u vidu činjenicu da je adresa Kneževića u inostranstvu poznata, u konkretnom slučaju se nijesu stekli uslovi za suđenje u odsustvu”, saopštio je Jolović.

Predmet Aerodromi formiran je protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića, bivšeg izvršnog direktora Atlas banke, Marka Nikolića i nekadašnje direktorice sektora platnog prometa u toj banci, Dijane Zečević, zbog sumnje da su kompaniju Aerodromi Crne Gore oštetili za tri miliona EUR, koje je to preduzeće prethodno oročilo kod njih.

Najčitanije