fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStvoriti uslove za siguran boravak turista

Stvoriti uslove za siguran boravak turista

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pandemija koronavirusa negativno je uticala na prošlogodišnju turističku sezonu, zbog čega sada treba stvoriti uslove za siguran boravak turista i dodatno promovisati turističku ponudu, saopštilii su ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović i ambasador Grčke Panagiotis Partso.

Milatović je Partsoa na sastanku upoznao sa stanjem koje je zatečeno u državnoj upravi, a koje je dodatno ugroženo pandemijom koronavirusa.

„Snažno se ulažu napori kako bi se sprovele strukturne reforme koje imaju za cilj stvaranje kvalitetnijeg, boljeg i zdravijeg načina života svih građana Crne Gore“, naveo je Milatović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, kazao da je glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore da postane punopravna članica Evropske unije (EU).

„Ova Vlada je spremna i odlučna da djeluje u pravcu ubrzanja ovog procesa kako bi i naše društvo, kao član evropske porodice, bilo uređeno po najvišim evropskim standardima“, poručio je Milatović.

On se zahvalio na prijateljskoj podršci koju Grčka pruža dugi niz godina i dodao da je iskustvo te zemlje u procesu pristupanja EU veoma značajno za Crnu Goru.

Partso je ocijenio da su politički odnosi Crne Gore i Grčke prijateljski i da se baziraju na principima otvorenosti, kontinuirane saradnje u mnogim oblastima i međusobne podrške na regionalnoj i međunarodnoj osnovi.

On je dodao da, u pogledu politike proširenja, podržava evropsku perspektivu Zapadnog Balkana i da Crnoj Gori pruža punu podršku na putu integracija ka EU.

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...