fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStvaranje inkluzivne investicione klime za žene ključno za prosperitet

Stvaranje inkluzivne investicione klime za žene ključno za prosperitet

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stvaranje inkluzivne investicione klime za žene ključno je za prosperitet i održivi razvoj Crne Gore, ali i izgradnju otpornijeg društva nakon pandemije koronavirusa, ocijenila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Dirketorata za unapređenje konkuretnosti, Olivera Vukajlović.

Ona je na Ekonomskom i ekološkom forumu OEBS-a, koji se održava u Pragu, kazala da će Vlada pomoći preduzetnicama u tranziciji njihovih mikro biznisa ka malim i srednjim preduzećima boljim pristupom finansiranju, ali i uspostavljanjem mehanizama za razvoj vještina i pružanjem podrške kroz programe mentorstva.

“Žene iz različitih sfera postale su efikasni akteri promjena. One imaju znanje i stručnost za kreiranje modela ekonomskog razvoja sa posebnim fokusom na poboljšanje poslovnog okruženja. Vlada traži njihovu stučnost i vođstvo pri donošenju ključnih strateških odluka i razvoja nacionalnih politika”, rekla je Vukajlović na forumu u organizaciji Švedskog predsjedavanja OEBS-om ove godine i Kancelarije koordinatora OEBS-a za ekonomske i ekološke aktivnosti.

Ona je navela da će žene imati jednak pristup obukama, kreditima i programima razvoja vještina, za koje se smatra da su neophodne kako bi se osiguralo njihovo puno učešće u incijativama zelene tranzicije.

Ekonomski i ekološki forum OEBS-a je centralni godišnji događaj u okviru ekonomske i ekološke dimenzije OEBS-a koji promoviše politički dijalog o ekonomskim i ekološkim pitanjima vezanim za bezbjednost i doprinosi razradi preporuka i naknadnih aktivnosti za rješavanje ovih izazova.

Fokus foruma ove godine je na promovisanju ekonomskog osnaživanja žena kroz formulisanje i primjenu politika, kao i ekonomskog osnaživanja žena u svim fazama života.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Indeksi oštro pali na početku sedmice

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u ponedjeljak berzanski indeksi oštro pali zbog...
ambasador

Kineski Tajvan